kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 119 oldal |
| Sorozatcím: | A mezőgazdasági áruforgalmi szakközépiskolák tankönyve |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-356-125-8 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: ASZI-138. 27 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| A mezőgazdasági üzemgazdaságtan tárgya és feladatai | 3 |
| A mezőgazdasági üzemgazdaságtan tárgya | 3 |
| A mezőgazdasági üzemgazdaságtan helye a tudományok rendszerében | 4 |
| A mezőgazdasági üzemgazdaságtan fejlődése és főbb irányzatai | 4 |
| A mezőgazdasági vállalat | 6 |
| A vállalat fogalma és értelmezése | 6 |
| A vállalat célja és típusai | 7 |
| A vállalat célja | 7 |
| A vállalatok alaptípusai | 7 |
| A fő vállalkozási típusok összehasonlítása | 9 |
| A mezőgazdasági vállalatok főbb sajátosságai | 9 |
| A mezőgazdasági vállalatok tulajdoni jellege | 11 |
| A mezőgazdasági vállalatok gazdasági környezete | 11 |
| Nemzetközi környezet | 11 |
| Nemzetgazdasági környezet | 12 |
| Helyi környezet | 13 |
| Az állami mezőgazdasági vállalatok jelentősége és átalakulása | 13 |
| A szövetkezeti vállalatok sajátossága és átalakulásuk | 14 |
| A szövetkezetek sajátosságai, alapelvei | 14 |
| Mezőgazdasági szövetkezetek formái | 15 |
| A szövetkezet fogalma | 16 |
| A szövetkezeti önkormányzat | 16 |
| A szövetkezet önkormányzati szervei | 17 |
| A szövetkezeti tagsági viszony | 18 |
| A tagok és a szövetkezetek közötti vagyoni viszonyok | 19 |
| A termelőszövetkezetek jelenlegi szerepe és átalakulása | 20 |
| A farmgazdaságok kialakulásának lehetőségei és formái | 21 |
| Gazdasági társaságok | 23 |
| A gazdasági társaságok formái | 23 |
| Közkereseti társaság | 24 |
| Betéti társaság | 25 |
| Egyesülés | 26 |
| Közös vállalat | 27 |
| A korlátolt felelősségű társaság | 28 |
| A részvénytársaság | 30 |
| A vállalati szervezet | 33 |
| A szervezeti alapegység és a szervezeti egység fogalma, típusai | 33 |
| A szervezeti egységek csoportosítása | 34 |
| A szervezeti egységek közötti kapcsolat | 35 |
| A szervezeti felépítés fogalma és formái | 37 |
| Üzemgazdasági alapfogalmak | 41 |
| A mezőgazdasági termelés célja, feladata, mutatórendszere | 41 |
| A mezőgazdasági termelés tényezői | 42 |
| A föld mint alapvető termelési eszköz | 42 |
| A munkaerő | 51 |
| A mezőgazdasági termelés során felhasznált álló- és forgóeszközök | 56 |
| Fogalmak | 72 |
| A mezőgazdasági vállalati tevékenység eredményessége | 74 |
| A hozam | 74 |
| A termelési érték | 77 |
| A ráfordítás | 80 |
| A termelési költség | 81 |
| Költségszámítások | 81 |
| Fogalmak | 91 |
| Munkatan | 92 |
| A munkatan rövid története | 92 |
| A mezőgazdasági munkák sajátosságai | 93 |
| A mezőgazdasági munkák idényszerűsége | 94 |
| Az idényszerűség csökkentése | 94 |
| A növénytermeszési munkák sajátosságai | 95 |
| A növénytermesztési munkák csoportosítása | 95 |
| Az állattenyésztési munkák sajátosságai | 96 |
| Az állattenyésztési munkák csoportosítása | 96 |
| Az eszköz, az állat, az ember és a környezet kapcsolata | 97 |
| A munkafolyamatok összehasonlítása | 97 |
| A munka tanulmányozása | 98 |
| A termelési folyamat | 99 |
| A munkafolyamat | 99 |
| A munkaművelet | 99 |
| A műveletelem | 100 |
| A munkamozdulat | 100 |
| A munkahelyek kialakítása | 101 |
| A munkatárgyak elrendezése a munkahelyen | 103 |
| A munkanap részekre bontása | 104 |
| A munkaidő fő részei | 105 |
| A munkanapfelvétel | 107 |
| A munkanapfelvétel előkészítése | 108 |
| A munkanapfelvétel végrehajtása | 108 |
| A munkanapfelvétel adatainak feldolgozása | 109 |
| A munkateljesítmény mérése | 109 |
| A munka mérésének módjai | 109 |
| A mezőgazdasági munkateljesítményt befolyásoló tényezők | 113 |
| A munkák kategorizálása | 114 |
| Fogalmak | 115 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.