kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 177 oldal |
| Sorozatcím: | A mezőgazdasági áruforgalmi szakközépiskolák tankönyve |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-356-126-4 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: ASZI-139. 27 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| A számviteli és a bizonylati rendszer | 9 |
| A számviteli adatszolgáltatás célja és rendszere | 9 |
| A bizonylati rendszer | 10 |
| A bizonylat fajtái, csoportosításuk | 11 |
| A bizonylatok kiállítása, tartalmi és alaki kellékei | 11 |
| A bizonylat útja | 14 |
| Bizonylati Szabályzat | 14 |
| A bizonylatok, nyomtatványok nyilvántartása, kezelése | 15 |
| Befektetett eszközök | 16 |
| A befektetett eszközök nyilvántartása | 16 |
| A készletek nyilvántartása | 23 |
| A készletek bizonylatai | 25 |
| A készletek munkahelyi nyilvántartási rendszere | 28 |
| Az eszközökben és készletekben bekövetkezett változások bizonylatai | 28 |
| Az állattartás bizonylatai | 31 |
| Az állatállomány változását rögzítő bizonylatok | 32 |
| Az állatok kezelésével és az állati termékek számbavételével kapcsolatos bizonylatok | 34 |
| A növénytermesztésben használt bizonylatok és nyilvántartások | 36 |
| A pénzügyi elszámolásokkal kapcsolatos nyilvántartások | 37 |
| Ellenőrző kérdések | 38 |
| Példák | 38 |
| Munkadíjazás | 41 |
| Munkaerő- és bérgazdálkodás | 41 |
| A bér- és munkaerő-gazdálkodás szerepe a gazdálkodás rendszerében | 43 |
| Bérgazdálkodás | 43 |
| A munkaerő-gazdálkodás és létszámcsoportosítás a gazdálkodó szervezeteknél | 44 |
| A munkabér fogalma, funkciói, szerkezete | 46 |
| A prémiumrendszer funkciói és formái | 48 |
| Munkanormák és bérformák | 49 |
| Az állami és szövetkezeti vállalatok bérezésének sajátosságai, különbözőségei | 51 |
| A növénytermelési ágazatokban alkalmazott bérezés | 52 |
| Az állattenyésztési ágazatokban alkalmazott bérezés | 53 |
| A szolgáltató ágazatokban alkalmazott bérezés | 53 |
| A vezetők és ügyviteli dolgozók munkadíjazásának elve | 54 |
| A munka- és bérnyilvánítás bizonylatai | 56 |
| Ellenőrző kérdések | 58 |
| A mezőgazdasági termelés szervezése | 59 |
| A mezőgazdasági vállalatok tevékenységi körei | 59 |
| A szervezés fogalma, célja, tartalmi jellemzői | 60 |
| A mezőgazdasági termelésszervezés sajátosságai | 61 |
| Technológiai szervezés | 62 |
| A gépesítés szervezése | 62 |
| A munka szervezése | 63 |
| A vállalati szervezés és fejlesztése | 64 |
| A munkaszervezéssel kapcsolatos fogalmak | 66 |
| Ellenőrző kérdések és feladatok | 67 |
| Az állattenyésztési munkafolyamatok szervezése és ökonómiája | 69 |
| A munkák szervezésének általános szempontjai | 70 |
| Összefüggések a növénytermeléssel | 72 |
| A munkaszervezés hatása az állattenyésztés jövedelmezőségének alakulására | 74 |
| Ráfordítás - hozammutatók az állattenyésztésben | 76 |
| Ellenőrző kérdések | 79 |
| A szarvasmarha-ágazat munkáinak szervezése | 79 |
| A húshasznú szarvasmarha-állomány munkafolyamatainak szervezése | 81 |
| Tejelő tehénállomány | 85 |
| Tartási rendszerek | 85 |
| A tehenészeti munkák munkafolyamatai | 86 |
| Tejházi munkák | 91 |
| A munkaszervezet kialakítása | 91 |
| A borjúnevelés munkáinak szervezése | 92 |
| A marhahizlalás szervezése | 95 |
| Ellenőrző kérdések és feladatok | 96 |
| A sertéstenyésztés munkaszervezése | 96 |
| Malacnevelés | 98 |
| Hizlalás | 99 |
| Takarmányozás | 99 |
| Trágyázás | 99 |
| Egyéb munkák szervezése | 100 |
| Állatszállítás | 100 |
| Ellenőrző kérdések | 101 |
| A juhtenyésztés munkafolyamatainak szervezése | 102 |
| Tenyésztési munkák szervezése | 105 |
| Fejés | 108 |
| Bonitálás, nyírás szervezése | 108 |
| Egyéb juhászati munkák szervezése | 111 |
| Trágyázás | 111 |
| Ellenőrző kérdések és feladatok | 112 |
| A baromfitenyésztés munkafolyamatainak szervezése | 115 |
| A baromfitartás munkafolyamatai | 112 |
| A félintenzív gyöngyösnevelés munkafolyamatainak szervezése | 115 |
| A kacsanevelés munkafolyamatainak szervezése | 115 |
| A lúdtartás munkafolyamatainak szervezése | 116 |
| Ellenőrző kérdések és feladatok | 119 |
| A növénytermelési munkafolyamatok szervezése és ökonómiája | 121 |
| A növénytermelési ágazatok megválasztása | 121 |
| A növénytermelési munkák fontosabb csoportjai | 122 |
| A növénytermelési ágazatok munkáinak szervezése | 123 |
| A szállítások szervezése | 123 |
| A talaj-előkészítési munkák szervezése | 125 |
| Az őszi mélyszántás szervezése | 126 |
| Az őszi szántások tavaszi elmunkálásának szervezése | 126 |
| A tarlóhántási munkák szervezése | 126 |
| A talajerő-utánpótlás szervezése | 127 |
| A szervestrágyázás szervezése | 127 |
| A műtrágyázás szervezése | 129 |
| A növényvédelmi munkák szervezése | 131 |
| Az öntözés munkáinak szervezése | 132 |
| Az öntözés munkáinak szervezése | 132 |
| Az alkalmazható öntözési módok munkaszervezése | 134 |
| Az öntözés költsége | 135 |
| Az öntözés jövedelme | 135 |
| A növénytermesztési munkák szervezésének általános szempontjai | 136 |
| A termelési szerkezet kialakítása | 137 |
| A szántóföldi növénytermesztési ágazatok vizsgálatának szempontjai | 138 |
| A növénytermelési ágazatok munkafolyamatainak szervezése | 140 |
| A búza | 140 |
| A kukorica | 142 |
| A cukorrépa | 146 |
| A burgonya | 148 |
| A napraforgó | 149 |
| Ellenőrző kérdések és feladatok | 150 |
| A zöldségtermesztés munkáinak szervezése és ökonómiája | 151 |
| A zöldségtermelés fő művelési módjai | 151 |
| A szántóföldi termelés | 151 |
| Az önálló kertészeti egység | 153 |
| Az üvegházi és a fólia alatti termelés | 153 |
| Egyes zöldségtermelő ágazatok szervezése | 154 |
| A paradicsomtermelés munkáinak szervezése | 154 |
| Az uborkatermelés munkáinak szervezése | 156 |
| A paprikatermelés munkáinak szervezése | 157 |
| A káposztatermelés munkáinak szervezése | 158 |
| A vöröshagyma-termelés munkáinak szervezése | 158 |
| A zöldborsótermelés munkáinak szervezése | 159 |
| A zöldbabtermelés munkáinak szervezése | 159 |
| Ellenőrző kérdések és feladatok | 159 |
| A gyümölcstermesztés munkáinak szervezése | 161 |
| A gyümölcstermesztés munkaigénye | 161 |
| A metszés szervezése | 162 |
| A tápanyag-utánpótlás szervezése | 163 |
| Talajművelés és vegyszeres gyomirtás | 164 |
| Az öntözés szervezése | 164 |
| A növényvédelem szervezése | 164 |
| A gyümölcsbetakarítás szervezése | 165 |
| A gyümölcsszüret eszközei | 166 |
| Az almatermésűek szedése | 166 |
| A csonthéjasok szedése | 167 |
| A bogyósok szedése | 167 |
| A manipulálás (osztályozás) szervezése | 168 |
| Ellenőrző kérdések | 168 |
| A szőlőtermelés munkáinak szervezése | 169 |
| A metszés szervezése | 170 |
| A zöldmunkák szervezése | 170 |
| A talajművelés szervezése | 170 |
| A tápanyag-utánpótlás szervezése | 171 |
| Az öntözés szervezése | 171 |
| A növényvédelem szervezése | 171 |
| A permetezés szervezése | 172 |
| A csemegeszőlő betakarításának szervezése | 172 |
| A borszőlő betakarításának szervezése | 173 |
| Ellenőrző kérdések | 174 |
| A dísznövények munkáinak szervezése | 175 |
| Az üvegházi dísznövények termesztésének szervezése | 175 |
| Az egynyári dísznövények termesztésének munkaműveletei | 175 |
| A dísznövények értékesítésének szervezése | 176 |
| Az összefüggő zöldfelületek hatása a környezetre | 177 |
| Ellenőrző kérdések | 177 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.