1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mi hogy készül?

A Napló karácsonyi ajándéka az 1931 évre


Kiadó: Minerva Nyomda és Lapkiadó Részvénytársaság
Kiadás helye: Szabadka
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 206 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér rajzokkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az amerikai reklámrendszer hozta divatba, hogy nagy újságok, folyóiratok, minden karácsonykor adnak valamilyen mellékletet, ajándékkönyvet az olvasóiknak, - olcsó regényt, útleírást, naptárt,... Tovább

Előszó

Az amerikai reklámrendszer hozta divatba, hogy nagy újságok, folyóiratok, minden karácsonykor adnak valamilyen mellékletet, ajándékkönyvet az olvasóiknak, - olcsó regényt, útleírást, naptárt, esetleg illusztrációkkal. - A közönség már szinte meg is követeli, hogy kevés pénzért hatalmas paksamétát kapjon az újságjával ezen a nagy ünnepen, pedig ezek az ajándék-mellékletek rendszerint elvesznek a többi újságpapírral, hacsak valamelyik könyvgyűjtő szeszélye be nem sorozza a könyvei közé, hogy soha többé elő ne vegye őket.
A Napló, mint az ország első lapjai közé emelkedett sajtóorgánum, szintén meghozta minden évben a maga meglepetését, de mintha ezek a meglepetések valahogy nagyobb értékelést igényelhetnének, mint más lapnak hangosan bejelentett ajándékai.
Az idén a Napló felülmulta eddigi ötleteit, - könyvet ad az olvasóinak, olyant, amelyet nem fognak szekrénybe zárni porgyűjtőnek, nem fogja senki kidobni a kamrájába, a mindennapi papirszükséglet tartalékai közé, Vagy pláne eladandó makulatura gyűjteményének súly gyarapítás ár a. Olyan könyvet ad, amelyet mindenki megőriz majd esetleg a toilette tükre fiókjában, a házigazda az íróasztalán. Merthogy ez a könyv olyan kérdésekre válaszol, amelyeket a mindennap apró-cseprő dolgai, kellemetlenségei kérdeznek és amelyek rendszerint gondot okoznak, mert megoldásuk kivitele túlhaladja anyagi lehetőségeinket. A legtöbb feladat kicsinyesnek látszik és mégis az életünkbe lép, némelyikük talán el is maradhatna futó óráink felgyűlt teendőiből, de a szokás már megköveteli őket; - akár súlyosak, akár nem, megszaporodtak és pénzt követelnek. Vissza

Tartalom

Ruha, szövet, fehérnemü19
Butor és padló29
Tisztitó szerek38
Ragasztó szerek43
Tinta és pecsétek47
Féregirtó szerek51
Háztartási receptek54
Élvezeti cikkek64
Akonyhában71
Test- és szépségápolás77
Házi gyógyszertár93
Házi állatok egészsége100
II. rész
Gyógynövények gyüjtése és használata109
Teakeverékek174
Házilag elkészithető növényi kivonatok177
Gyüjtési naptár179
Gyógynövények felhasználása180
Névmutató a gyógynövényekhez183
Névmutató az I. részhez187
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv