kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 299 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-231-374-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 5 |
| Ételeink alkotóelemei | 9 |
| Fehérjék | 11 |
| Szénhidrátok | 11 |
| Zsírok | 12 |
| Vitaminok | 13 |
| Ásványi anyagok | 15 |
| Víz | 16 |
| A tartósításról | 17 |
| Tartósítás hőkezeléssel | 19 |
| Tartósítás hőelvonással | 22 |
| A fagyasztott élelmiszerek tárolása és a hűtőlánc fogalma | 23 |
| Tartósítás vízelvonással | 25 |
| Kémiai tartósítás | 25 |
| Biológiai tartósítás | 25 |
| A tartósított termékek felhasználásának előnyei a háztartásban | 25 |
| Fontos tudnivalók a tartósított készítmények vásárlásakor | 26 |
| Az élelmiszerekkel kapcsolatos minőségi kifogások | 28 |
| Vásárlási ABC | 29 |
| Konzervkészítmények a háztartásban | 31 |
| Tanácsok a konzervkészítmények felhasználásához | 33 |
| Mit készíthetünk konzervekből? | 34 |
| Levesek | 35 |
| Mártások | 48 |
| Saláták | 57 |
| Egytálételek | 64 |
| Húskonzervek | 74 |
| Halkonzervek | 82 |
| Készételek | 83 |
| Ételízesítők | 93 |
| Bébi- és gyermekételek | 98 |
| Sütemények, édességek | 101 |
| Turmixitalok | 110 |
| Bólék | 114 |
| Gyorsfagyasztott készítmények a háztartásban | 117 |
| Néhány jótanács a gyorsfagyasztott készítmények felhasználásához | 121 |
| Mit készíthetünk a gyorsfagyasztott termékekből? | 124 |
| Levesek | 125 |
| Mártások, főzelékek | 131 |
| Köretek | 137 |
| Saláták | 141 |
| Egyéb ételek | 148 |
| Főtt tészták | 163 |
| Sütemények, édességek | 167 |
| Turmixitalok | 175 |
| Étrendek konzervek és gyorsfagyasztott készítmények felhasználásával | 177 |
| Reggelik | 179 |
| Ebédek | 180 |
| Vacsorák | 183 |
| Hogyan, mennyi ideig tarthatók el a háztartásban tárolt élelmiszerek? | 185 |
| Fontos tudnivalók a háztartási hűtőszekrényről | 191 |
| Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk? | 191 |
| Hány csillagos típust válasszunk? | 192 |
| Abszorpciós vagy kompresszoros? | 193 |
| Mire ügyeljünk a vásárláskor? | 195 |
| A felállítás helyének kiválasztása | 195 |
| Üzembe helyezés, karbantartás | 196 |
| Leolvasztás | 198 |
| Az élelmiszerek hűtőszekrénybe rakásának alapszabályai | 199 |
| Szárítmányok a háztartásban | 201 |
| Időmegtakarítás | 203 |
| A szárítmányok felhasználásának szabályai | 203 |
| Helykihasználás | 206 |
| Jó tanácsok - szárítmányok tárolásához | 209 |
| A szárítmányok felhasználásának néhány fontos szabálya | 211 |
| Fontosabb szárítmányok és felhasználásuk módja | 217 |
| Receptek a szárítmányok felhasználásához | 245 |
| Mi várható még a szárítóipartól? | 263 |
| Szárítmányok gyártása | 267 |
| A szárítóipar termékei | 270 |
| A hűtőipar és konzervipar termékei | 278 |
| Felhasznált irodalom | 288 |