1.034.934

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Módosulás

Szerző
Fordító

Kiadó: Noran Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN: 963-9048-10-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Michel Butor a francia, úgynevezett "új regény" irányzat egyik vezéralakja, aki már 1954-ben megjelent első regényével nagy feltűnést keltett. Harmadik könyve, A módosulás (1957), egyben talán a leghíresebb.
A regény témája rendkívül egyszerű. Egy párizsi üzletember vonatra ül, Rómába utazik kedveséhez, hogy ott közölje vele, elválik feleségétől, kilép konzervatív, szürke polgári életéből. Az utazás előtt azonban, miközben múltjában kutat, és új életét építgeti, történik valami, a férfi a maga számára is furcsa, nehezen érthető változásokon - módosuláson - megy át. Leszáll a vonatról, visszautazik feleségéhez, és négy gyermekéhez.
A regény cselekménye huszonnégy óra alatt játszódik le és Butor talán itt a leghűségesebb "a jó öreg" francia elemző regény témaválasztásához. A kitűnő - és furcsamód magyarul eddig csak részletekben ismert - történet bővelkedik részletes, az olvasót a lélek bugyraiba levezető, lélekelemző leírásokban is.

Michel Butor

Michel Butor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Michel Butor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv