A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha

Don Quijote csodálatos kalandjai

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R. T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 252 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Az Athenaeum r. t. könyvnyomdája, Budapest nyomása. A borító színezett. Átdolgozta, bevezetéssel s jegyzetekkel ellátta Huszár Vilmos.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A spanyol faj történetének és jellemvonásainak vázlatos képe.

A mű, melyet itt a magyar ifjúság használatára bocsátunk közre, Spanyolországban született, abban az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A spanyol faj történetének és jellemvonásainak vázlatos képe.

A mű, melyet itt a magyar ifjúság használatára bocsátunk közre, Spanyolországban született, abban az országban, amelynek története a legérdekesebbek egyike az európai nagy nemzeteké között.
A históriában Spanyolország először Hispánia név alatt merül föl, amelynek lakosai az ibereknek és a keltáknak elegyüléséből keletkezett keltiberek voltak. Az ókori népek közül a feniciaiak, majd a görögök és karthagóiak alapítottak telepeket Spanyolországban, amelyet Kr. e. a III-ik században a karthagói Hamilkar Barkas nagyobbrészt meghódított és világtörténelmi jelentőségre emelt. Hamilkar és utóda, Hasdrubal alapították meg Uj-Karthagót, Cartagenát, (most is van ily nevű spanyol város), amely a punok ez uj gyarmat-birtokának fővárosa lett. A nagy Hannibal innen indította hadait a rómaiak ellen, akik Publius Cornelius Scipio alatt, Kr. e. 210. végre elfoglalták Uj-Karthagót, a punok uralmának a félszigeten véget vetettek és Hispániát római tartománynyá tették. Az ország elfogadta a római nép műveltségét és nyelvét, a lingua latina rustica-i, amelyből a mai spanyol nyelv keletkezett. Vissza

Miguel de Cervantes Saavedra

Miguel de Cervantes Saavedra műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Miguel de Cervantes Saavedra könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv