996.549

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A százéves Athenaeum

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Azok közül a száz- és százezrek közül, akik autón, autóbuszon, villamoson és az aluljárón és árkádok alatt gyalog átmennek naponta Budapest legforgalmasabb pontján, a Nagykörút és a Rákóczi út... Tovább

Előszó

Azok közül a száz- és százezrek közül, akik autón, autóbuszon, villamoson és az aluljárón és árkádok alatt gyalog átmennek naponta Budapest legforgalmasabb pontján, a Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződésénél, vajon hányan tudják, hogy néhány lépésnyire onnan, a város kellős közepén egy hatalmas gyártelep van, hogy a Lenin körút, a Rákóczi út, Osvát utca és Dohány utca ölelésében működik éjjel-nappal Magyarország legnagyobb nyomdaüzeme: az Athenaeum Nyomda. Szinte csoda, hogyan fér el a négy utca határolta háztömbben 2000 ember munkahelye.
Hányan tudják, hogy 2000 kiválóan képzett munkás és a legmodernebb nyomdagépek innen árasztják szünet nélkül az országba, sőt a világba a könyvek millióit és az újságok, folyóiratok százmillióit.
Az Athenaeum Nyomda századik születésnapját ünnepli.
Az Athenaeum centenáriumát ünnepeljük.
Ezt az ünnepi szót: centenárium nemzeti jelentőségű évfordulók jelölésére tartja fenn a magyar nyelv. És éppen ezért használjuk joggal az Athenaeum Nyomda századik születésnapján.
El a centenárium művelődéstörténeti, irodalomtörténeti, ipartörténeti, társadalmi, politikai, közéleti esemény. Az Athenaeum története beleszövődött a magyar történelembe. Így a nyomda száz esztendeiének ismertetése egy kicsit történelemírás is. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem