1.034.787

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mikes Kelemen törökországi levelei

Benedek Elek bevezető tanulmányával/Védőborítós példány

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Uj Idők Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött keménykötés
Oldalszám: 331 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta: Márkus nyomda, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mikes Kelemen Törökországi leveleit Miklós György kiadása (1906) nyomán közöljük, de felhasználtuk Erődl Béla szövegét (1906) és magyarázó jegyzeteit is.
Kiadásunkban a művelt olvasóközönség... Tovább

Előszó

Mikes Kelemen Törökországi leveleit Miklós György kiadása (1906) nyomán közöljük, de felhasználtuk Erődl Béla szövegét (1906) és magyarázó jegyzeteit is.
Kiadásunkban a művelt olvasóközönség igénye állott szemünk előtt. Ezt a célt szolgálja az idegen (nagyrészt török) szavak magyarázata. Az olvasó a magyarázatot vagy fordítást a megfelelő szó után tett szögletes zárójelben találja. (A kerek zárójel az eredeti szöveg jelölése.) Ezzel az olvasás folyamatosságát kívánjuk szolgálni. Könnyebb áttekintés céljából a leveleket arab számjegyekkel láttuk el. A szöveget mai helyesírással közöljük.
Nem feladata e kiadásnak Mikes apró botlásainak kisebb tévedéseinek helyreigazítása. A kutató bőséges tájékozást nyerhet ezekről Király György, Zolnai Béla és mások tanulmányaiban.
Ismét útjára bocsátjuk a leghűségesebb székely örökéletű levelesládáját. Hadd ismerje meg a mai olvasó a székely lélek örök derűjét, a nehéz idők egyetlen igaz orvosságát, a humor áldását. Vissza

Mikes Kelemen

Mikes Kelemen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mikes Kelemen könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mikes Kelemen törökországi levelei Mikes Kelemen törökországi levelei Mikes Kelemen törökországi levelei Mikes Kelemen törökországi levelei Mikes Kelemen törökországi levelei Mikes Kelemen törökországi levelei Mikes Kelemen törökországi levelei Mikes Kelemen törökországi levelei

A védőborító kopott, a lapélek foltosak, a kötés megtört. A borító belső oldalán és az előlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
4.460 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba
konyv