kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kossuth Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 53 oldal |
| Sorozatcím: | Nők Magazinja Szakácsfüzetek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-09-3446-9 |
| Bevezetés | |
| A mikrohullám hatása és sajátosságai | 7 |
| Veszélyesek-e a mikrohullámok? | 8 |
| Milyen készülékeket tudunk beszerezni? | 8 |
| A készülék felállítása, üzembe helyezése | 9 |
| Biztonságtechnikai követelmények | 10 |
| A belső térben esetleg kialakuló tűz kivédése | 11 |
| A készülék tisztítása | 11 |
| Mire használhatjuk a mikrohullámú készüléket? | 11 |
| Felengedtetés, kiolvasztás (fagyasztott élelmiszerek, mirelit nyersanyagok) | 11 |
| Készételek felmelegítése, forrósítása | 12 |
| Főzés, párolás, ételek elkészítése | 13 |
| Grillüzemeltetés | 16 |
| Kombinált üzemmód | 17 |
| Diéta | 17 |
| Mire használhatjuk még? | 17 |
| Milyen edényeket használjunk? | 18 |
| Jó tanácsok | 19 |
| Ételreceptek | |
| A receptek elkészítésével kapcsolatos tudnivalók | 21 |
| Levesek | |
| Kelvirágleves | 22 |
| Zöldborsóleves | 22 |
| Kelvirágkrémleves | 22 |
| Tökpüréleves | 23 |
| Bajoros borsóleves | 23 |
| Burgonyaleves I. | 23 |
| Burgonyaleves II. | 24 |
| Burgonyakrémleves | 24 |
| Zöldségleves | 24 |
| Húsgombócleves | 25 |
| Spenótleves | 25 |
| Daraleves | 25 |
| Fokhagymaleves I. | 26 |
| Fokhagymaleves II. | 26 |
| Kapros paradicsomleves | 26 |
| Sóskaleves | 26 |
| Sóskakrémleves | 27 |
| Minesztra leves | 27 |
| Mártások | |
| Besamelmártás | 28 |
| Sajtmártás | 28 |
| Gratin mártás | 28 |
| Paradicsommártás spagettihoz, friss gombával | 28 |
| Velouté mártás (bársonyos mártás) | 29 |
| Fehérbormártás | 29 |
| Mustármártás | 29 |
| Csokoládémártás | 29 |
| Vaníliamártás | 30 |
| Tojásételek | |
| Rántotta | 30 |
| Velő tojással | 30 |
| Sonka tojással | 31 |
| Szalonna tojással | 31 |
| Gomba tojással | 31 |
| Tálon sült tojás (tükörtojás) | 31 |
| Tálon sült tojás virslivel | 32 |
| Tálon sült tojás sonkával | 32 |
| Tálon sült tojás szalonnával | 32 |
| Tojáskrém | 33 |
| Melegszendvicsek | |
| Sonkás melegszendvics I. | 33 |
| Sonkás melegszendvics II. | 34 |
| Almás-sonkás melegszendvics | 34 |
| Fürjtojásos melegszendvics | 34 |
| Gombás melegszendvics | 35 |
| Parajos melegszendvics | 35 |
| Zöldségfélék, köretek | |
| Kelvirágrózsák vajjal | 35 |
| Kelvirágrózsák sonkával | 36 |
| Kelvirágrózsák sajttal | 36 |
| Kelvirágrózsák gratin mártással | 36 |
| Párolt spárga (csirág) | 36 |
| Párolt zöldborsó | 36 |
| Zöldborsó póréhagymával | 37 |
| Párolt karotta (sárgarépa) | 37 |
| Párolt póréhagyma | 37 |
| Párolt zöldbab | 37 |
| Párolt paraj | 38 |
| Parajfelfújt | 38 |
| Sósburgonya | 39 |
| Tört burgonya | 39 |
| Párolt rizs | 39 |
| Rizibizi | 40 |
| Halételek | |
| Halalaplé | 40 |
| Ponty forrázva | 41 |
| Fogasszeletek főzve | 41 |
| Pisztráng kékre főzve | 41 |
| Fogasszeletek gratin mártással | 42 |
| Harcsaszeletek citromos vajjal | 42 |
| Fogasszeletek tejszínes gombával | 42 |
| Húsételek | |
| Natúr sertésszelet vagy borda | 43 |
| Kelvirágos sertésszelet sajttal | 43 |
| Gombás sertésszelet | 43 |
| Sertésszelet óvári módra | 44 |
| Sült csirke | 44 |
| Kacsasült | 45 |
| Hamburger | 45 |
| Paradicsomos húsgombóc | 46 |
| Szárnyasmájrizottó | 46 |
| Húsos palacsinta | 47 |
| Húsos tészta | 47 |
| Tészták, desszertek | |
| Császármorzsa | 47 |
| Daramorzsa | 47 |
| Vaníliafelfújt | 48 |
| Gyümölcspuding | 48 |
| Töltött sült alma | 48 |
| Vaníliás túrókrém gyümölccsel | 49 |
| Meleg málna mélyhűtőből | 49 |
| Forró italok | |
| Forró csokoládé | 49 |
| Meleg mézes tej | 49 |
| Grog | 50 |
| Függelék | |
| A megfelelő edény az egyes üzemmódok esetén | 51 |
| Főzés | 52 |
| Kiolvasztás | 53 |