A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szent Péter esernyője/Akli Miklós

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 434 oldal
Sorozatcím: Mikszáth Kálmán válogatott művei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal. Két mű egy kötetben.

Fülszöveg

"Olyan ez a mese, mint egy dúsan, sok színnel virító virág - írta Schöpflin Aladár - Mikszáth, a szatirikus, az okos ember, kemény bírálója a körülötte folyó életnek, ebben a könyvében félretette szatíráját, okosságát, bíráló kedvét, s kitárta a világ elé emberszeretetének mély érzelmességét."
Wibra György, a besztercebányai fiatal ügyvéd útnak indul, hogy megkeresse örökségét, illetve felkutasson egy vörös esernyőt, amelynek nyelébe apja, a ravasz öreg, fia vagyonát rejtette el a kapzsi rokonok elől. A nyomozás nem jár eredménnyel, a fiatalembernek nem sikerül rábukkanni az eltűnt kincsre. De talál helyette mást, ami többet ér minden kincsnél: a glogovai papkisasszony tiszta szépségét, önzetlen szerelmét.
Talán a Szent Péter esernyője hozta Mikszáthnak a legnagyobb sikert, a Jókaiéhoz fogható népszerűséget. Még életében tizennégy nyelvre lefordították.

Tartalom

Szent Péter esernyője5
Akli Miklós225
A kiadó utószava417
Jegyzet-szótár422

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mikszáth Kálmán könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szent Péter esernyője/Akli Miklós Szent Péter esernyője/Akli Miklós Szent Péter esernyője/Akli Miklós Szent Péter esernyője/Akli Miklós Szent Péter esernyője/Akli Miklós Szent Péter esernyője/Akli Miklós Szent Péter esernyője/Akli Miklós

A borító kopott, a lapélek elszíneződtek. Néhány lap kissé foltos.

Állapot:
780 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba