797.338

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Das Lächeln von Angkor

Angkor mosolya

Szerző
Fordító
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Verlag Werner Dausien
Kiadás helye: Hanau
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 265 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német 
Méret: 27 cm x 24 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.

Fülszöveg

Angkor, a khmer templomok ősi városa Kambodzsa szívében a 9. században létrejött Khmer Királyság fővárosa volt 802–1432 között. A birodalom legnagyobb kiterjedése idején magában foglalta Csenla államot, a mai Kambodzsa síkságait, valamint a mai Laosz és Thaiföld jelentős részét és a hajdani Kokinkínát, a Mekong deltáját.
A 20. században 200 négyzetkilométeres területet tisztítottak meg az őserdőtől, s ezen több száz templom és szentély áll – közöttük a világ legnagyobb vallási célú épülete, Angkorvat. Csak a templomokat rakták kőből, az összes többi építményt – a királyi palotákat is – fából ácsolták, mára tehát ezek mind az enyészeté lettek, így Angkor ma egy hatalmas „templomváros” képében mutatkozik, noha természetesen nem csak vallási épületek voltak annak idején a városban.
Angkort francia kutatók „fedezték fel” újra a 19. század közepén. A város kilépett a múlt homályából és világhírre tett szert. Ma Angkor Délkelet-Ázsia egyik leglátogatottabb helye.

Tartalom

kultúra, ismeretterjesztés, természet, építészet, művészet

Miloslav Krása

Miloslav Krása műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Miloslav Krása könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Das Lächeln von Angkor Das Lächeln von Angkor Das Lächeln von Angkor Das Lächeln von Angkor Das Lächeln von Angkor Das Lächeln von Angkor

A védőborító kissé szakadozott. A borító széle és a lapélek enyhén foltosak. Néhány lap sarkán hajtásnyom található.

Állapot:
9.800 Ft
4.900 ,-Ft 50
25 pont kapható
Kosárba