A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az elveszett paradicsom

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 332 oldal
Sorozatcím: Élő Könyvek II.-Külföldi Klasszikusok
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címlap előtt Milton arcképével illusztrálva. Nyomatott finom famentes pehelykönnyű papíroson a Franklin-társulat betűivel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az éposz az a költemény, amelyben egy népnek a lelke szólal meg és egy világ ad önmagáról számot. A nagy époszok az emberi szellem nagy állomásai, óriás csúcsok a művészi alkotás ama... Tovább

Előszó

Az éposz az a költemény, amelyben egy népnek a lelke szólal meg és egy világ ad önmagáról számot. A nagy époszok az emberi szellem nagy állomásai, óriás csúcsok a művészi alkotás ama hegyláncolatában, amely a Kezdettől a Végig tart. Homerosban a görög primitív világ szól, Vergiliusban a római művelődés, Dante mindenestől fogva a katolikus középkor époszírója. Ilyen távlatból nézve, Milton Elveszett paradicsomát a protestantizmus époszának lehet nevezni.
Egy költeménynek szépségéhez és eredetiségéhez hozzá tartozik az a benyomás, hogy csak a szerzője tudhatta megírni. Az elveszett paradicsomról is az a benyomásunk, hogy senki más nem írhatta meg, csak Milton János.
Ki volt Milton? Atyja tisztviselő és birtokos ember, aki szakított családi hagyományaival és a reformált vallásra tért át. Szigorú elveket vallott. Családjának nemcsak pásztora, hanem igehirdetője is volt. Egészen bizonyos, hogy a gyermek Milton legelső benyomásait a Biblia élő, küzködő alakjairól vette. Vissza

Milton

Milton műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Milton könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv