kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Black & White Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Debrecen |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 368 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-7095-36-5 |
| Levesek és levesbetétek | 5 |
| Az egyszerű híg levesek és az erőlevesek | 6 |
| Jelentősebb híg és erőlevesek | 6 |
| Sűrített levesek | 12 |
| Jelentősebb sűrített leveseink | 14 |
| Egyszerű sűrített levesek | 19 |
| Áttört (püré-)levesek | 22 |
| Krémlevesek | 24 |
| Gyümölcslevesek | 28 |
| Különleges levesek | 29 |
| Egyéb különleges levesek | 30 |
| Levesbetétek | 36 |
| Legismertebb levesbetéteink | 36 |
| Egyéb levesbetétek | 38 |
| Mártások | 41 |
| Hideg mártások | 42 |
| Jelentősebb majonézes és hideg mártások | 42 |
| Egyéb majonézes mártások | 44 |
| Egyéb hideg mártások | 46 |
| Meleg mártások | 48 |
| Egyszerű mártások | 53 |
| Barna mártással készülő mártások | 54 |
| Tejmártással készülő mártások | 56 |
| Fehér mártással készülő mártások | 57 |
| Hollandi mártással készülő mártások | 59 |
| Egyéb mártások | 59 |
| Főzelékek és köretek | 62 |
| Főzelékek | 62 |
| Egyszerű sűrített főzelékek | 63 |
| Egyéb sűrített főzelékek | 64 |
| Főzelékből és zöldségből készült köretek | 67 |
| Főzelék- és zöldségköretek változatai | 73 |
| Összetett zöldségköretek | 85 |
| Köretek | 87 |
| A hasábburgonya és a burgonyapüré | 87 |
| Zsiradékban sült burgonyaköretek | 89 |
| Főtt-sült burgonyaköretek | 89 |
| Főtt burgonyaköretek | 93 |
| Rakott és töltött burgonyák | 95 |
| Jelentősebb rizs- és tésztaköreteink | 96 |
| A rizs- és tésztaköretek különféle változatai | 98 |
| Meleg előételek | 102 |
| Meleg ízelítők | 102 |
| A kaviáros kelt palacsinta és a frissen sült vajaspástétomok készítése | 103 |
| Egyéb meleg ízelítők | 104 |
| Főzelék- és zöldségfélékből készült előételek | 107 |
| Tejszínes-kapros töltött tök és csirág csőben sütve | 107 |
| Egyéb főzelék-zöldség előételek | 109 |
| Előételek tésztafélékből és meleg pástétomok | 113 |
| Vajaspástétom kalotaszegi és spagetti bolognai módon | 113 |
| A tésztaelőételek és a meleg pástétomok különféle változatai | 115 |
| Húsfélékből és belsőségekből készült előételek | 118 |
| Húsfélékből és belsőségekből készíthető fontosabb előételeink | 119 |
| Húsfélékből és belsőségekből készíthető egyéb előételek | 120 |
| Meleg tojásételek | 123 |
| Az ismertebb tojásételek készítése | 123 |
| A bevert tojások változatai | 126 |
| A habart tojások változatai | 127 |
| Hideg ételek | 129 |
| Az aszpik készítése | 130 |
| Hideg ízelítők és szendvicsek | 131 |
| A vegyes ízelítő különféle változatai | 131 |
| A szendvicsek | 133 |
| Saláták | 134 |
| Egyszerű saláták | 135 |
| Összetett saláták | 139 |
| Hideg tojásételek | 144 |
| Hideg halételek | 146 |
| Galantinok, kocsonyák, pástétomok | 149 |
| A jércegalantin és a kocsonyázott libamájhab készítése | 149 |
| Kocsonyafélék és pástétomok | 151 |
| Húsfélék és hentesáruk | 154 |
| Halakból és hidegvérűekből készült ételek | 155 |
| Meleg halételek édesvízi halakból | 156 |
| Édesvízi halakból készült legismertebb ételeink | 156 |
| Édesvízi halakból készült egyéb fogások | 159 |
| Marhahúsételek | 171 |
| Bélszínből és hátszínből készíthető frissensültek | 171 |
| A legismertebb frissensültek bélszínből és hátszínből | 172 |
| Egészben sültek bélszínből és hátszínből | 174 |
| Az angol bélszín és hátszín készítése | 175 |
| Párolással és főzéssel készült marhahúsételek | 176 |
| A legismertebb párolt és főtt marhahúsételek | 177 |
| Egészben párolt marhahúsételek | 181 |
| Szeletben párolt marhahúsételek | 182 |
| Főtt marhahúsételek | 185 |
| Marhaapróhúsból készíthető ételek | 185 |
| Legismertebb ételeink marhaapróhúsból | 186 |
| Marhaapróhúsból készült egyéb ételek | 188 |
| Marhabelsőségekből készíthető ételek | 190 |
| Marhabelsőségekből készülő leggyakoribb ételeink | 190 |
| Marhabelsőségekből készült egyéb ételek | 191 |
| A legismertebb frissensültek borjúhúsból | 193 |
| Borjúhúsételek | 193 |
| Frissen sült borjúhúsételek | 193 |
| Egyéb frissensültek borjúhúsból | 196 |
| Egészben sült és párolt borjúhúsételek | 201 |
| A borjúsült és a töltött borjúszegy készítése | 202 |
| Az egészben sült és párolt borjúhúsételek változatai | 204 |
| Borjúapróhúsból és darált borjúhúsból készíthető ételek | 207 |
| A borjúpörkölt és a borjúragu készítése | 207 |
| Egyéb ételek borjúapróhúsból és darált borjúhúsból | 208 |
| Borjúbelsőségekből készült ételek | 210 |
| A pirított borjúmáj és a rántott borjúláb készítése | 210 |
| Borjúbelsőségekből készült egyéb ételek | 211 |
| Sertéshúsételek | 213 |
| Frissen sült sertéshúsételek | 213 |
| A sertéshúsból készülő legismertebb frissensültek | 214 |
| Egyéb frissen sült sertéshúsételek | 215 |
| Egészben sült sertéshúsételek | 217 |
| Jelentősebb egészben sült sertéshúsételeink | 217 |
| Az egészben sült sertéshúsételek változatai | 219 |
| Párolt sertéshúsételek | 220 |
| Ismert párolt ételek sertéshúsból | 220 |
| Egyéb párolt sertéshúsételek | 222 |
| Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készült ételek | 225 |
| Leggyakoribb ételeink sertésapróhúsból és darált sertéshúsból | 225 |
| Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készülő egyéb ételek | 230 |
| Sertésbelsőségekből készült ételek | 233 |
| A pirított vese és a savanyú sertéstüdő készítése | 233 |
| Egyéb ételek sertésbelsőségekből | 234 |
| Ételek füstölt húsból és hentesárukból | 236 |
| A füstölt húsok és a hentesáruk felhasználásának módjai | 236 |
| Juhhúsételek | 239 |
| A bárány- és ürühús részeinek felhasználása | 239 |
| Bárányhúsételek | 240 |
| Frissen sült bárányhúsételek | 240 |
| Egészben sült és párolt bárányhúsételek | 243 |
| Bárányapróhúsból és belsőségekből készült ételek | 245 |
| Ürühúsételek | 247 |
| Frissen sült ürühúsételek | 247 |
| Egészben sült és párolt ürühúsételek | 250 |
| Ürüapróhúsból és -belsőségekből készült ételek | 254 |
| Szárnyashúsból készült ételek | 257 |
| Frissensültek fehér húsú szárnyasokból | 257 |
| Ismert frissen sült ételek fehér húsú szárnyasokból | 258 |
| Egyéb frissensültek fehér húsú szárnyasokból | 259 |
| Sült, párolt vagy főtt ételek fehér húsú szárnyasokból | 263 |
| A sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek legismertebb készítési módjai | 263 |
| Egyéb sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek | 266 |
| Frissensültek barna húsú szárnyasokból | 272 |
| A barna húsú szárnyasokból készült frissensültek változatai | 273 |
| Egészben sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból | 275 |
| A libasült, a párolt libamáj és a lecsós kacsacomb készítése | 276 |
| Egyéb sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból | 279 |
| A szárnyasaprólék felhasználása | 284 |
| Szárnyasaprólékból készíthető ételek | 284 |
| A házinyúl felhasználása konyháinkon | 285 |
| A vadakból és vadszárnyasokból készíthető frissensültek | 287 |
| Vadakból és vadszárnyasokból készíthető ételek | 287 |
| A vadakból és vadszárnyasokból készülő leggyakoribb frissensültek | 288 |
| Egyéb frissensültek vad- és vadszárnyashúsból | 290 |
| Sült, párolt vagy főtt vad- és vadszárnyasételek | 294 |
| A sült, párolt vagy főtt vadételek legismertebb készítési módjai | 295 |
| Egyéb sült, párolt vagy főtt vadételek | 299 |
| A vadak apróhúsának felhasználása | 306 |
| Apróhúsból készíthető vadételek | 306 |
| Speciális ételek | 257 |
| Tejből és tejtermékekből készülő ételek | 308 |
| Sajtos ételek | 308 |
| Tehéntúróból készült ételek | 316 |
| Juhtúróból készült ételek | 318 |
| Tejes ételek és italok | 319 |
| Gombás ételek | 320 |
| A gombából készült ételek különféle változatai | 321 |
| Bisztró ételek (gyorsfalatok) | 328 |
| Melegszendvicsek | 328 |
| Rostonsültek | 332 |
| Egyéb gyorsan készíthető ételek | 335 |
| Tészták és gyümölcskészítmények | 338 |
| Tésztafélék | 338 |
| Gyúrt tészták | 338 |
| Főtt-sült tészták | 339 |
| Burgonyás tészták és gombócok | 340 |
| Palacsinták és morzsafélék | 341 |
| Kelt tészták és élesztős vajastészták | 344 |
| Rétesek | 346 |
| Omlós (linzer) tészták | 348 |
| Zsírban sült tészták és fánkok | 349 |
| Vajastészták | 350 |
| Pudingok és felfújtak | 352 |
| Piskótatészták | 354 |
| Hideg krémek | 355 |
| Tésztához való habok, mártások, öntetek | 356 |
| Néhány tésztakülönlegesség | 357 |
| Gyümölcskészítmények | 358 |
| Gyümölcssaláták | 358 |
| Töltött gyümölcsök | 359 |
| Vegyes gyümölcskészítmények | 360 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.