kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 136 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-7362-16-9 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Bevezetés | 7 |
| Általános fogalmak | 8 |
| A minőség fogalma | 8 |
| Az élelmiszerek minőségének értelmezése | 11 |
| A minőségügy fejlődése | 14 |
| A minőség tervezése | 18 |
| A minőség szabályozása | 19 |
| A minőség ellenőrzése | 23 |
| A minőség biztosítása | 27 |
| Minőségbiztosítás és rendszerszemlélet | 30 |
| Rendszerszemlélet | 30 |
| A minőségszabályozás és a folyamatszabályozás kapcsolata | 30 |
| Minőségbiztosítási rendszerek | 34 |
| Helyes Termelési Gyakorlat | 35 |
| A HACCP-rendszer | 38 |
| ISO-rendszer | 40 |
| A teljes körú minőségszabályozás 8TQM) | 40 |
| A minőségbiztosítási rendszerek kapcsolata | 42 |
| Az élelmisezrek minőségének jogi szabályozása | 45 |
| Jogi szabályozás | 45 |
| A magyar élelmiszer-rendészet | 46 |
| Az élelmiszertörvény (ÉT) | 46 |
| Az élelmiszerkönyv | 49 |
| A magyar élemiszer-rendészet és az Európai Unió | 49 |
| Minőségbiztosítási rendszerek tanúsítása | 51 |
| A tanusítás alapelvei | 51 |
| Tanúsító servezetek | 54 |
| A tanúsítványok nemzetközi szintű elfogadása | 55 |
| Az EU tevékenysége a tanúsítás harmonizálására | 56 |
| Vállalati minőség-ellenőrzés | 58 |
| Alapok | 58 |
| A bevezetési tevékenység | 59 |
| A folyamatos működtetés | 60 |
| A minőség-ellenőrzés szervezete | 66 |
| A minőség gazdaságossága | 67 |
| A rendszer bevezetése | 67 |
| A hibákl jellege és fajtái | 68 |
| A minőségköltésgek | 69 |
| A minőség-ellenőrzés, -szabályozás költségei | 72 |
| A minőségből származó jövedelem forrásai | 74 |
| A minőség emberi tényezői | 76 |
| Az emberi tényező jelentősége | 76 |
| Személyiség | 76 |
| Szemlélet | 76 |
| Indíttatás | 77 |
| Kpzettség | 78 |
| Kapcsolatok | 79 |
| Függelék az ISO 9000 szabványsorozat | 81 |
| Az ISO 9000-es (MSZ EN 29 000-es) szabványsorozat | 81 |
| Az ISO 9002 (MSZ EN 29002) szabvány | 83 |
| Az ISO 9002 szabvány alkalmazása | 87 |
| Tanúsítás | 88 |
| Függelék A minőségtanúsítás néhány részlete | 90 |
| Az auditorral kapcsolatos követelmények és a tanúsítási eljárás | 90 |
| A tanúsító szervezetekre vonatkozó követelmények és a szervezetek | 92 |
| Az E-Q-Net | 94 |
| Az EOTC | 95 |
| Függelék A minőséggel kapcsolatos tevékenység emberi tényezői | 100 |
| Bevezetés | 100 |
| Munkavállaói oldal | 100 |
| Vezetői oldal | 101 |
| Az emberi tényező mint a (Gépi) folyamatok inputja | 102 |
| A minőség prófétái | 104 |
| Minőségügyi rendszerek és az emberi ténező (összefoglalás) | 105 |
| Függelék Minőségjügyi fogalmak értelmezése az élelmiszer-gazdaságban | 107 |
| Az élelmiszer-biztonság biztosításával kapcsolatos fogalmak | 107 |
| Az ISO 9000 (EN 29000; MSZ EN 29000) témaköreihez tartozó fogalmak | 114 |
| A TQM fogalomkörébe tartozó szakkifejezések rövid értelmezése | 131 |
| A környezetvédelmi biztosítás témeköréhez tartozó kifejezések | 134 |
| Irodalom | 135 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.