| Bevezetés | |
| Sütőipari minősítő műszerek | |
| Farinográf | |
| Alveográf | |
| Amilográf | |
| Fermentométer | |
| Zimotachigráf | |
| Mintavételi előírások | |
| Általános mintavételi előírások | |
| A liszt mintavétele | |
| Az élesztő mintavétele | |
| A só mintavétele | |
| A tej mintavétele | |
| A margarin mintavétele | |
| A tojáspor mintavétele | |
| A "Cereas" mintavétele | |
| Sütőipari termékek mintavétele | |
| Lisztvizsgálatok | |
| A szín meghatározása pekározással | |
| A szag vizsgálata | |
| Az íz vizsgálata | |
| A víztartalom meghatározása | |
| A savfok meghatározása indikátorral | |
| A savfok meghatározása műszeres úton | |
| A liszt hamutartalmának meghatározása | |
| Az összes oldhatatlan ásványi anyag meghatározása | |
| A sikértartalom meghatározása | |
| A sikér terülékenységének meghatározása | |
| A liszt összes fehérje-tartalmának meghatározása | |
| A liszt vízben oldható fehérje-tartalmának meghatározása | |
| A búzalisztek vízfelvevő-képességének meghatározása centrifugálással | |
| A búzalisztek vízfelvevő-képességének meghatározása farinográffal | |
| A tészta fizikai tulajdonságainak vizsgálata farinográffal | |
| Búzalisztek minősítése alveográffal | |
| A rozslisztek egészségi állapotának vizsgálata jódpróbával | |
| A liszt amilográfos vizsgálata | |
| A liszt precukor-tartalmának és gáztermelő-képességének mérése fermentométerrel | |
| A liszt gázvisszatartó-képességének meghatározása fermentométerrel | |
| A lisztek gáztermelő- és gázvisszatartó-képességének vizsgálata zomotachigráffal | |
| Sütéspróba | |
| A liszt élő mikróba-tartalmának (csíraszámának) meghatározása lemezöntéssel | |
| A liszt valószínű élő csíraszámának meghatározása | |
| A lisztben lévő hőtűrő spórás baktériumok számának meghatározása | |
| A lisztben lévő hőtűrő spórás baktériumok valószínű számának meghatározása | |
| A tápsiker vizsgálata | |
| A vízfelvő-képesség vizsgálata | |
| Az élesztő vizsgálata | |
| Érzékszervi vizsgálat | |
| Az élesztő hajtóerejének vizsgálata | |
| A só vizsgálata | |
| A tisztaság ellenőrzése | |
| A sóoldat töménységének meghatározása | |
| "Cereas"- enzimkészítmény vizsgálata | |
| Keményítőbontó aktivitás | |
| Fehérjebontó aktivitás | |
| A tej vizsgálat | |
| Érzékszervi vizsgálat | |
| Zsírtartalom meghatározása | |
| A savfok meghatározása Soxleth - Henkel szerint | |
| Tejpor-vizsgálatok | |
| A tejpor oldhatóságának és üledéktartalmának vizsgálata | |
| A tejpor savfokának meghatározása Soxleth-Henkel szerint | |
| A tejpor zsírtartalmának meghatározása Soxleth-Henkel szerint | |
| Margarin-vizsgálatok | |
| A margarin víz- és illóanyag-tartalmának meghatározása | |
| A margarin olvadáspontjának meghatározása | |
| Tojáspor-vizsgálatok | |
| A tojáspor víztartalmának meghatározása | |
| A tojáspor zsírtartalmának meghatározása | |
| Kovász- és tésztavizsgálatok | |
| A savfok meghatározása indikátorral | |
| A savfok meghatározása műszeres úton | |
| A kovász lazító-képességének vizsgálata fermentométerrel | |
| A kovász (tészta) összes karbonsav-tartalmának meghatározása | |
| A kovász (tészta) tejsav- és ecetsav-tartalmának meghatározása | |
| A kovász (tészta) karbonil-tartalmának ("aroma-érettségének") meghatározása | |
| Sütőipari termékek vizsgálata | |
| Érzékszervi vizsgálat és átlagsúly ellenőrzése | |
| A sütőipari termékek térfogatának meghatározása | |
| A víztartalom meghatározása | |
| Sütőipari termékek konyhasó-tartalmának meghatározása | |
| Az összes oldhatatlan ásványi anyag meghatározása | |
| A savfok meghatározása indikátorral | |
| A savfok meghatározása műszeres úton | |
| A kenyér összes karbonsav-tartalmának és ecetsav-tartalmának meghatározása | |
| A kenyér karbonil-tartalmának meghatározása | |
| A zsírtartalom meghatározása | |
| Szorbinsav-tartalom meghatározása réteslapban | |