1.034.737

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Két óceán között

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Politikai Könyvkiadó
Kiadás helye: Bratislava
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 396 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes illusztrációkkal gazdagon ellátott könyv. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Amerikai vizeken9
Évforduló a földgömb derekán. Neptun ünnepe. Tiltott terülteten. "Miért nem maradtak veszteg..." Panama kapujában.
Az óceánok hídja21
"Amit Isten összekötött..." Hogyan lett Panamából panama. Egy postabélyeg döntött. Az üzleté a szó. A villamos-öszvérek. És a csatorna szépsége...?
Világok pályaudvara36
Bújocska a vámtisztekkel. "Akárcsak Nuvolari". Panama Vieja. Ismerkedés. A tarak mozaik. Mindenki otthona és senkié.
Menekülés El Valléba49
Emberek az országút mentén. El Valle - A Völgy. Szöktetés. A dollár szemüvegén át.
A Csoko Indiánoknál60
A Panamai-öböl térképe fölött. Garachiné - Darién kapuja. A Sambú. A kikúrált kuruzsló. Modern konkvisztádorok. Éjjeli vadászat. Megint zátonyon. Három mázsa a horgászboton. Neonfényes delfinek.
A United Fruit birodalmában76
Elfogatás parancs helyett pisztoly. Business a rács mögött. Vigyázz, ha jön a repülőgép! Csempészek eldorádója. A mindenható monopólium. "..az őrnek botja is van!" Senora Pérez. Menekülés az utca túlsó oldalára. A panamai vasúton. Zsákutcában. "Ott véget ér a hatásköröm". Ezer százalékos monopólium. A játékhatár. Egérfogóban.
Costa Ricából Costa Ricába103
Dos cabrónes... A profit törvénye. Selfmademan. "Ebből élek..." Gépkocsival a vasúti talpfákon. Árengedmény spanyol nyelvtudásért. Az Írisz. Tengerparti remeték. A nyílt tengeren. A május ötödiki évfordulók.
Az öt csillag országában123
"A furkósbot". San José. Külkereskedelem az USA árnyékában. A San José-i korzó. "Így öl Zsuzsanna!" Rettegés. Costa Rica országútjain. Az Irazú krátere fölött.
A nagy ismeretlen: Guancaste140
San Josétól nyugatra. Trópusi esők fogságában. Csöbörből vödörbe. Rajtaütés. Salvoconducto.
Ököl vagy jog?156
Mit ér a rendőrparancsnok szava. Őrizetben. Babhétfő, babkedd, babszerda. A gestapós. A föld alatt. "Politikaiak". Habeas corpus. Szabadulás. Viszontlátás.
A törpék óriása178
Mi a coyol? Érvényes-e még a parancs? Vége az özönvíz előtti korszaknak? A Nicaragua-tó partján. Az őskorból a középkorba Hamaca. Este. Az elsodort hazafi. A baleset. Hondurast kipipáljuk. Az elvarázsolt város.
...És a törpék törpéje199
Egy éjszaka hármasban. Valle de las hamacas. A Peru-balzsam nyomában. Sonsonate tartományban.
Ismét tűzhányók!208
A tolvajok virága. Izalco - a Csendes-óceán fárosza. "Nem úgy értettem!" Carreta Roosevelt. Avenidas, calles. Mindenekfelet nemes és hűséges város.
Elnökök és diktátorok219
Díszszázad, tisztelegj! A jövendőmondó postabélyeg. A zöld pápa avagy a United Fruit Company.
Varázslók a csalánok városában228
Motoros lavina a lóversenypályán. Riasztanak a hegyek. Eltörött a fogaskerék... Bezzeg könnyű terep-egyessel? Turistáskodunk. A kasztíliai szövetséges. Ki-ki a maga szabója. A hamelni patkányfogók.
Adiós, Guatemala!247
Indiánok és ladinók. Hogyan ülnek a sololái kofák? Kérges kezű gyermekek. A mozgó fazekasboltok. A szent szabadság szent jelképe.
Hézag a Panamericanában257
Veracruz vagy Juchitán? Manana, manana... Töviskorona rajzszegekkel. Mordida. "Szétmásznak a sínjeink..." A mexikói gyors. Színváltozásunk Tehuantepecben. Arbol de Tule. Az atlanti- és Csendes-óceán vízválasztóján.
Mexikó körben-karikában275
Négy Mexikó, Cuauhtémoc és a tarkabarka turisták. Az első számú közellenség. Ötemeletes parkolóhely. Az orgazdasághoz is érteni kell. "A ver, joven, qué le tocamos?"
Kenyér, szenvedély, félelem289
Pirított legyek, konzervált kukacok. Turisták tízparancsolata. A selypítéstől a némajátékig. Frontón México. Los muertos e idos... Lépjen be a Bikavédő Egyesületbe! Tarzan - hát az is valami?
Mexikói piramisok309
0,1 km - koponyák, locsolócsövek, seprűk. 12 km - csörgőkígyók díszszázada és az aztékok unokái. 16 km - "Van villájuk pedregalban?" 51 km - a becsapott piramis. 72 km - "... De a pulquét már ismerték, senor!" 122 km - "Hol a piramis?" 174 km - vigyorgó koponyák, élőket riogató halottak. 557 km - csak hinni kell! 592 km - a Nagy Próféta, a marimba és a keresztelő.
Yucatán - hallják, hogyan beszélnek?330
A hegymászó karaván. A jaguárember és a denevérek. A fehér könnyek. Zálogosdi vagy szélvarázs? A dinamitos barbárok. Törvénylátás a szent kútnál. "Minek is másztunk föl ide!"
Merre menjünk haza?346
Pénz vagy egészség! Ott 1200 nap, itt 30 óra. Hogyan lehet átjutni a vasfüggönyön? Amerikai út a hajó börtönében. Szent Kristóf és Tatra Művek kézikönyve. Érdemes-e jegyzőkönyvet felvenni?
Négyféle fogadtatás359
A Golf-áram útján. Egyedem, begyedem, tengertánc... Tíz földrajzi perc. A rabomobil. Újból a tengerre! Az angol ködben. Az ünnepi ajándék. A vízi országúton. Odprawa celna dokonana. Az ezerkétszázkilencvenkilencedik nap.
Utószó helyett377
Idegen nevek és kifejezések magyarázata383
Forrásművek389
Negyedfél év mérlege390
Nyomtatásban megjelent (a szerkesztőség megjegyzése)394
Térképvázlatok
Panama-csatorna31
Guatemala - fennsíkja és csendes-óceáni partvidéke231
A Teocalli azték Tenochtitlánban ("The National Geographical Magazine" vázlata alapján)312
Történelmi műemlékek Mexikó fővárosa környékén318
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv