1.033.387

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Új könyv

Esély Café "Dolgozni akarok!"

Szerző

Kiadó: Misák Darinka
Kiadás éve:
Oldalszám: 90 oldal
Nyelv:
Méret: 200 mm x 146 mm
ISBN: 9786150078762

Tartalom

A könyv olyan Down-szindrómával élő diákokat mutat be, akik a speciális oktatáson belül találkoztak az Esély Café programjával, az önkéntes munkán alapuló társadalmi érzékenyítéssel.
Az olvasó előtt felszínre kerül az értelmileg akadályozott személyek felkészítésének folyamata az integrált munkavégzésre, ezzel párhuzamosan bemutatásra kerül a munkához való példaértékű hozzáállásuk, vágyuk, hogy munkavégzésükkel a társadalom hasznos és megbecsült tagjaivá válhassanak.
A szerző legfőbb törekvése ezzel a kiadvánnyal, hogy az olvasó érezze át azt a küzdelmet, amit az akadályozottsággal élők tesznek annak érdekében, hogy munkájukkal, munkavégzésükkel bizonyíthassanak. Bizonyíthassanak önmaguknak, szüleiknek, pedagógusaiknak, de legfőképp annak a társadalomnak, amelyen belül ők még - jelentős arányban - szegregált ellátási formákban találhatóak.
Ez az írás egyaránt szól a szülőknek, szakembereknek és azoknak az érdeklődőknek is, akik hisznek abban, hogy az önálló életvezetésben támogatást igénylő, intellektuális akadályozottsággal élő fiatalok is képesek olyan teljesítményt nyújtani, ami lehetővé teszi azt, hogy tartós munkavállalóként vegyenek részt a társadalomban, bebizonyítva, hogy korlátok között is lehet szabadon értéket létrehozni.
Legszebb példája a pedagógiai életkísérésnek, elfogadni őket szeretettel, és folyamatosan motiválni, hogy képesek lépésről lépésre megvalósítani vágyaikat, céljaikat. A kérést megfogalmazták: "Dolgozni akarok!"
Vajon milyen hosszú utat kell még önkéntes munkavégzésükkel bejárniuk, hogy jelenlétük a nyílt munkaerőpiacon természetes és elfogadott valósággá váljon?
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Esély Café "Dolgozni akarok!"

Olvasatlan példány

Állapot: Új
2.490 Ft
2.116,-Ft
Nincs készleten
konyv