| Előszó | 2 |
| Bevezető | 4 |
| Tápanyag-táblázat ismertetése | 7 |
| Tápanyag-táblázat | 8 |
| Gyomorbetegek diétája | 15 |
| Folyékony, kímélő étrendben adható ételek receptjei | 18 |
| Gyomor-, bélbetegségek, hizókurák, máj- és epemegbetegedések, műtétek utáni vagy sulyosabb megbetegedések diétája | 21 |
| Gyomorsavhiány esetén adandó diéta | 24 |
| Gyomorsav-tultengés, tulképződés esetén adandó diéta | 27 |
| Véredényelmeszesedés, idült béhurut, könnyebb epekőbántalmaknál, vastagbélhurutnál, hizókuránál, vesezsugorodásnál adandó diéta | 28 |
| Husszegény, sószegény diéta | 29 |
| Sómentes, sószegény diéta | 31 |
| Vesekő és vesehomok diétája | 31 |
| Máj-diéta | 32 |
| Májételek | 32 |
| Cukorbajos diéta | 35 |
| Cukorbajos diéta receptjei | 44 |
| Máj-diéta | 49 |
| Májételek | 50 |
| Cukorbajos diéta | 53 |
| Cukorbajos diéta receptjei | 55 |
| A diétás konyha általános szabályai | 57 |
| Mi a diétás konyha technikája | 58 |
| Anyagok és hozzávalók elkészítéséről | 61 |
| Mit kell tudni a husokról | 62 |
| A halakról | 64 |
| Tojásról, tojásételekről | 65 |
| Levesekről, levesreceptek | 67 |
| Meleg mártások | 69 |
| Tojásételek | 69 |
| Krokettek | 70 |
| Diétában felhasználható főzelékek | 71 |
| Halételek | 73 |
| Vegyes könnyű ételek, zöldségfélék | 76 |
| Csirkeszárnyas ételek | 78 |
| Borjuhusételek | 81 |
| Almából készült felfujtak, souffléek, stb. | 81 |
| Vegyes könnyű tészták | 82 |
| Pouddingok, souffléek, felfujtak | 86 |
| Hideg krémek | 99 |
| Gyümölcs- és csokoládé-levesek | 91 |
| A diéta és a gázkonyha | 93 |
| A villamos főzésről | 95 |
| Miért szereti Budapest fogyasztóközönsége a "Községi"-t? | 95 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.