| Ajánlás | 7 |
| Mottó | 9 |
| Bevezetés | 9 |
| Az elment vadászni | 11 |
| Ember és vad | 11 |
| Mi és a természet | 16 |
| "Élettársunk" az erdő | 20 |
| A bűvös vadászat | 24 |
| Hálapénz, a zsebek vándora | 28 |
| A vadász is ember | 30 |
| Ez meglőtte | 35 |
| Aki vadász akar lenni | 35 |
| A nagy durranás | 39 |
| Sava borsa | 43 |
| Várva várt "balszerencse" | 47 |
| Forró nyomon, visszafelé | 51 |
| Ez hazavitte | 55 |
| Tiszteletadás, teríték | 55 |
| Előkészítés, szállítás | 59 |
| Szégyenfolt | 62 |
| Nyúzás, érlelés | 67 |
| Mindenáron hazavitték | 71 |
| Ez megsütötte | 75 |
| Aki nekünk ételt adott | 75 |
| A gombák világa | 80 |
| Vadhúsok előkészítése | 84 |
| Konyhai pillérek | 88 |
| Főzési alapműveletek | 93 |
| És ez, az iciri-piciri mind megette! | 97 |
| A nagy kisértés | 97 |
| Azt mondta az öreg Kiss | 101 |
| Megadni a módját | 107 |
| Közelmúlt és jelen | 112 |
| Sánta vadász epilógusa | 114 |
| Ételleírások | 117 |
| Miért otthon a legjobb? | 120 |
| Vadszárnyasból | 120 |
| Szerencsendiós fácántyúk leves cérnametélttel | 123 |
| Ropogós fokhagymás fácánsült krumplipürével | 124 |
| Fácánmelle sörtésztában párolt zöldség halommal | 124 |
| Fasírozott vadszárnyas lencsefőzelékkel | 125 |
| Apróvad pástétom | 126 |
| Tűzdelt fácánsült gyümölcs ágyon | 126 |
| Vadkacsa becsinált leves | 127 |
| Paprikás tőkésréce java galuskával | 128 |
| Párolt böjti réce vadas mártással | 129 |
| Töltött vadlibacomb párolt káposztával | 129 |
| Vadlibamell vadász módra | 130 |
| Zöldborsós párolt vadgalambmell | 131 |
| Erdei szalonka ínyenc módon | 132 |
| Mezei és üregi nyúlból | 133 |
| Savanyú nyúl eleje leves pirított zsemlekockával | 136 |
| Zöldséges húsgombóc leves nyúlból | 136 |
| Egyszerű tepsis nyúlpecsenye | 137 |
| Üregi nyúlpaprikás sóskaszósszal | 138 |
| Rántott comb zsenge üregiből | 138 |
| Lecsós nyúl java krumpli gombóccal | 139 |
| Magyaros nyúlgerinc gazdagon sütve | 139 |
| Vadas nyúlcomb zsemlegombóccal | 140 |
| Csülkös vadból | 142 |
| Tárkonyos csülkös vad raguleves | 147 |
| Magyaros csülkös vad gulyás | 147 |
| Savanyú tüdő leves bevert tojással | 148 |
| Fokhagymás csülkös vad kocsonya ecetes tormával | 149 |
| Vadhúsos rántott palacsinta | 150 |
| Mustáros vese májgombóccal | 151 |
| Majoránnás resztelt vadmáj burgonya krokettel | 152 |
| Rántott velő rizi-bizivel tartármártással | 152 |
| Lábszár pörkölt héjában főtt burgonyával | 153 |
| Köményes székelykáposzta csülkös vad lapockából | 154 |
| Szapáry szűzpecsenye tócsival | 155 |
| Sült vaddisznó szalámi hidegen körítve | 156 |
| Nagyvad paprikás túrós csuszával | 157 |
| Milánói rántott borjúszelet | 158 |
| Nyeles hús újburgonyával és káposztasalátával | 158 |
| Csemege sültgerinc tört krumplival és lekvárral | 159 |
| Vadpecsenye pirított erdei gombával és rizzsel | 160 |
| Cigánypecsenye vadból pikánsan körítve | 161 |
| Erdélyi nagyvad tokány makarónival | 162 |
| Gombás vadragu sztapacskával | 163 |
| Pilisi rakott vadhús | 164 |