A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A disznóvágás ételei

Böllérjózanító és a többiek

Szerző
Lektor

Kiadó: Duna International-Duna Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím: Ízőrzők
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-354-120-3
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma.
Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is?
Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A negyedik kötetben összegyűjtöttük a régi disznótorok receptjeit. Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a levesektől a tartalmas egytálételeken, a különbözőképpen készíthető hurka-kolbászféleségeken át a hájas süteményig. Készítettek már hurkalevest? Tudják, hogy mi az a saures, vagy a hiedn? A könyvből ezekkel az ételekkel is... Tovább

Fülszöveg

Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma.
Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is?
Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A negyedik kötetben összegyűjtöttük a régi disznótorok receptjeit. Igazán érdekes, izgalmas menüsort találnak itt a levesektől a tartalmas egytálételeken, a különbözőképpen készíthető hurka-kolbászféleségeken át a hájas süteményig. Készítettek már hurkalevest? Tudják, hogy mi az a saures, vagy a hiedn? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk azt is, hogy a böllérjózanító honnét kapta a nevét.
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske! Vissza

Tartalom

Orjaleves csigatésztával - Békésszentandrás 6
Fokhagymás zsírban sült orja - Békésszentandrás 12
Hurkaleves - Vecsés 16
Nyelve leves - Szentgál 20
Saures - Liptód 24
Hiedn - Velő kolbásztöltelékkel - Nagybörzsöny 28
Halasi savanyúmáj - Kiskunhalas 32
Krumplis kolbász - Liptód 38
Véres hurka - Liptód 42
Disznótoros hurka-kolbász - Nagyszakácsi 46
Kacsabögybe töltött kolbász - Császártöltés 52
Kukoricakásás hurka - Tótszerdahely 58
Árpagyöngyös hurka - Tótszerdahely 62
Gerslis káposzta - Sülysáp 66
Kolbászhússal töltött krumpli - Mátraderecske 70
Böllérjózanító - Tápiószentmárton 76
Pörcös hajtóka - Gyulafirátót 82
Hájas kráfli - Mesztegnyő 88
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv