1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Boros ételek

Hólabda és a többiek

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Duna Könyvklub Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 90 oldal
Sorozatcím: Ízőrzők
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-354-123-4
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A nyolcadik kötetben összegyűjtöttük a boros ételek receptjeit. Sok finomság készülhet borral, akár úgy, hogy a legfontosabb hozzávaló, mint a borlevesnél. Sok esetben tartalmas fogások ízvilágát gazdagítja, ahogy a cserépedényben sült csülöknél, vagy különleges zamatot ad, például a tokányoknál. Készítettek már betyárgombóclevest, vagy halas... Tovább

Fülszöveg

A Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A nyolcadik kötetben összegyűjtöttük a boros ételek receptjeit. Sok finomság készülhet borral, akár úgy, hogy a legfontosabb hozzávaló, mint a borlevesnél. Sok esetben tartalmas fogások ízvilágát gazdagítja, ahogy a cserépedényben sült csülöknél, vagy különleges zamatot ad, például a tokányoknál. Készítettek már betyárgombóclevest, vagy halas rétest? Főztek libazúza mártást? Sütöttek szabadban tarját friss zöldségekkel? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetnek, és eláruljuk azt is, hogy a hólabda honnét kapta a nevét.
Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni!
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, induljon a főzőcske! Vissza

Tartalom

Hideg szőlőleves - Iszkaszentgyörgy 6
Betyárgombóc leves - Gyenesdiás 12
Derelye pasztinákkal, libazúza mártással - Siófok 18
Betyáros csirkepaprikás - Szólád 24
Hegyi csülök - Porrogszentkirály 30
Balaton-felvidéki borsos tokány - Révfülöp 36
Savanyú káposztás tokány - Egervár 42
Sertés szűzérmék hévízi burgonyával, boros gombaraguval - Hévíz 48
% Dohányos-házi göngyölt hús - Csákvár 54
Bárdi-hegyi zöldséges tarja - Bárdudvarnok 60
Halas rétes - Balatonlelle 66
Borleves kvircedlivel - Pusztavám 72
M Füles fánk - Liptód 78
Hólabda - Liptód 82
Vörösborban párolt töltött körte Révfülöp 86
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv