kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Budapesti Műszaki Egyetem |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 63 oldal |
| Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöki Továbbképző Intézete előadássorozata |
| Kötetszám: | 5110 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-431-274-8 |
| Előszó | 7 |
| Dr. Halász Anna: Új élelmiszerforrások feltárása, tápanyagok előállítása mikrobiológiai módszerekkel | 9 |
| SCP előállítása folyékony szénhidrogéneken | 12 |
| Ipari méretű létesítmények | 12 |
| Technológia | 14 |
| Laboratóriumi méretű kutatások fő tendenciái | 14 |
| A petroprotein ára | 15 |
| A petroprotein piaci lehetőségei - fogyasztói ellenállása | 16 |
| Nemzetközi irányelvek SCP vizsgálatára | 16 |
| SCP előállítás metán felhasználásával | 17 |
| A metán mikrobiológiai hasznosítása | 17 |
| Biomassza előállítása metánon, gazdaságossága | 18 |
| SCP előállítás alkoholon | 18 |
| A metanol asszimiláció | 18 |
| Technológiák metanol bázison SCP előállítására | 19 |
| Etanol bázisú SCP előállítása | 21 |
| A plasztein | 22 |
| Fehérjeösszetétel módosítása élesztőmutánsok előállítása | 24 |
| Irodalom | 25 |
| Petróné Dr. Turza Márta: Az élelmiszerek természetes aromaanyagairól, az aromakutatás főbb irányairól és módszereiről | 29 |
| Az aromaanyagok jellegzetességei | 32 |
| Az aromaanyagosk legtöbbje illékony | 32 |
| Az aromaanyagok az élelmiszerekben igen kis mennyiségekben vannak jelen | 33 |
| Egy-egy élelmiszeraroma rendkívül komplex, sok anyag keverékéből áll | 33 |
| Az élelmiszerek természetes aromaanyagainak megismerésére irányuló kutató munka jelentősége | 34 |
| Az aromakutatás főbb területei | 35 |
| Az aromaanyagok képződésének tanulmányozása | 35 |
| Az íz- és illatérzékelés mechanizmusának tisztázása az érzékszervi vizsgálatok tudományok megalapozása | 37 |
| Az illó aromaanyagok és a nem illó élelmiszerkomponensek között fizikai-kémiai kölcsönhatások tanulmányozása | 40 |
| Az aromaanyagok vizsgálatának módszerei | 42 |
| Irodalom | 42 |
| Dr. Vámos Endréné: Enzimkészítmények alkalmazása az élelmiszeriparban | 45 |
| Az élelmiszeriparban alkalmazott enzimkészítmények csoportosítása | 48 |
| Csoportosítás a katalizált reakció szerint | 48 |
| Csoportosítás az elérendő hatás szerint | 48 |
| Csoportosítás a felhasználó főbb iparágak szerint | 49 |
| Csoportosítás az enzimkészítmény eredete szerint | 51 |
| Csoportosítás a készítmény fizikai-kémiai állapota szerint | 51 |
| Enzimkészítmények ipari alkalmazásakor figyelembe veendő tényezők | 51 |
| Új élelmiszeripari enzimkészítmények | 52 |
| A glükóz-izomeráz | 52 |
| Endo-poligalakturonáz | 52 |
| Egyéb enzimek | 52 |
| Új enzim-előállítási és felhasználási technológiák | 54 |
| Rögzített enzimkészítmények | 54 |
| Enzimkészítmények újabb alkalmazási területei az élelmiszeriparban | 57 |
| Az enzimkészítmények alkalmazásának várható alakulása | 61 |
| Irodalom | 62 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.