kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 163 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Készült 1050 példányban. |
| Közgazdasági alapfogalmak | 7 |
| Szükségletek - javak - szolgáltatások | 7 |
| Szükségletek | 7 |
| A szükségletek csoportosítása | 7 |
| A szükségletek kielégítése | 9 |
| Gazdálkodás | 10 |
| Termelés | 10 |
| Termelőerők - termelési viszonyok | 13 |
| Tulajdonviszonyok | 13 |
| A szocialista tulajdon formái | 14 |
| A társadalom | 15 |
| Az elosztás | 16 |
| A fogyasztás | 17 |
| Érték, ár | 18 |
| Érték | 19 |
| Ár | 19 |
| Nemzeti jövedelem | 22 |
| A nemzeti jövedelem felosztása | 22 |
| A nemzeti jövedelem felhasználása | 23 |
| A nemzeti jövedelem újrafelosztása | 24 |
| Az állami költségvetés | 24 |
| A vállalatok irányítása és ellenőrzése | 27 |
| A népgazdaság és tagozódása | 27 |
| Az állami vállalat | 31 |
| A vendéglátó vállalat | 34 |
| A vállalati központ | 34 |
| A vállalati központ szervezeti felépitése | 36 |
| A vendéglátó üzlet | 38 |
| Az állami vállalatok felügyelete és ellenőrzése | 43 |
| Felügyelet | 43 |
| A vendéglátó és idegenforgalmi vállalatok fegyülete | 44 |
| Ellenőrzés | 48 |
| Gazdasági irányítás | 51 |
| A népgazdaság és tagozódása | 27 |
| Az állami vállalat | 31 |
| A vendéglátó vállalat | 34 |
| A vállalati központ | 34 |
| A vállalati központ szervezeti felépitése | 36 |
| A vendéglátó üzlet | 38 |
| Az állami vállalatok felügyelete és ellenőrzése | 43 |
| Felügyelet | 43 |
| A vendéglátó és idegenforgalmi vállalatok felügyelete | 44 |
| Ellenőrzés | 48 |
| Gazdasági irányítás | 51 |
| Népgazdasági terv | 51 |
| Gazdasági irányitás | 53 |
| A közvetett gazdasági irányitás | 55 |
| A vállalati önállóság | 55 |
| Gazdasági verseny | 56 |
| Árpolitika | 57 |
| Munkaerőgazdálkodás | 58 |
| Jövedelem szabályozás | 58 |
| A vállalati gazdálkodás | 61 |
| A gazdálkodás célja, folyamata | 61 |
| A gazdálkodás célja | 61 |
| A gazdálkodás folyamata | 63 |
| A vállalati gazdálkodással kapcsolatos fogalmak | 64 |
| Bevétel | 64 |
| Árrés | 65 |
| A vendéglátás állami támogatása | 66 |
| Költségek | 68 |
| Eszközgazdálkodás | 76 |
| Az eszközök fogalma | 76 |
| Az eszközök csoportosítása | 77 |
| Az állóeszközök értékcsökkenése | 80 |
| Az állóeszközök selejtezése | 82 |
| A kereskedelmi fogyóeszközök elhasználódása | 82 |
| Eszközfenntartás | 86 |
| Eszközlekötési járulék | 87 |
| Munkaerő-gazdálkodás | 88 |
| Munkaerő létszám | 89 |
| Termelékenység | 91 |
| A munkabér | 92 |
| Bérrendszer | 92 |
| Vállalati teljesitményhez kötött bérszinvonal szabályozás | 98 |
| Költségjellegű jövedelem elvonás | 102 |
| A vállati tervezés | 105 |
| A vállalati terv | 105 |
| A vállalati terv üzleti kapcsolata | 106 |
| A bevétel tervezése | 108 |
| Az árrés tervezése | 111 |
| A munkabér tervezése | 112 |
| Költségtervezés | 114 |
| Jövedelmezőségi terv | 117 |
| A tervteljesítés elemzése | 118 |
| A vállalati nyereség felosztása, alapok képzése | 118 |
| Részesedési alap | 123 |
| Vállalatfejlesztési alap | 124 |
| Kötelező tartalékalap | 125 |
| Elkülönitett tartalékalap | 126 |
| Jóléti és kulturális alap | 126 |
| A szállodák jellemző gazdálkodási problémái | 129 |
| A szálloda kihasználtságának hatása a bevételre | 129 |
| A kiegészítő szolgáltatások jelentősége | 135 |
| Az átlagos tartózkodási idő és a ráfordítások kapcsolata | 137 |
| Valuta kitermelés | 140 |
| Függelék | 145 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.