838.859

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Vendéglátó ismeretek IV.

A vendéglátóipari szakközép- és szakmunkásképző iskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 212 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-186-9
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21952

Tartalom

Bevezetés3
A magyar népgazdaság intézményrendszere5
Államhatalom6
Államigazgatás8
Minisztertanács8
Minisztériumok11
Országos hatáskörű szervek15
Társadalmi (gazdasági) érdekképviseleti szervek17
Szakszervezetek18
Magyar Gazdasági Kamara18
A szövetkezetek érdekképviseleti szervei19
A népgazdaság irányítása23
A gazdaságirányítással kapcsolatos fogalmak23
Gazdaságirányítási rendszerek24
Népgazdasági tervezés26
A népgazdasági terv fogalma26
A népgazdasági tervek fajtái26
Piacfelügyelet33
Termékforgalmazás35
Ágazati irányítás36
Árszabályozás37
Az áremelések bejelentési kötelezettsége38
Az árképzés kivételes esetei38
Árkonzultáció39
Helyi árhatóságok39
Bérszabályozás40
Bérmegállapodások42
A munkabéremelés átmeneti adóztatása43
Monetáris (pénzügyi) irányítás44
A monetáris irányítás fogalma, célja44
Az állami költségvetés45
Nemzetközi fizetési mérleg48
Pénzintézetek rendszere51
Magyar Nemzeti Bank52
Bankok, szakosított pénzintézetek, biztosítóintézetek52
Bankfelügyelet59
Nemzetközi pénzügyek61
Külkereskedelem61
A vendéglátás valuta- és devizaforgalma64
A vállalatok pénzforgalma69
Pénzforgalmi számla70
Tőkeáramlás72
Tőzsde73
Jövedelemszabályozás79
Vállalati jövedelemelvonás79
Adózás94
Fogyasztási adó97
Egyéni vállalkozók adóztatása100
A gazdálkodás alapegységei106
Állami vállalatok107
A vállalat alapítása107
A vállalat nyilvántartásba vétele108
A vállalatok vezetése109
Az állami vállalat működése118
Az állami vállalatok megszűnése120
A vállalatok állami irányítása122
Kisvállalat124
Leányvállalat125
Szövetkezetek126
Kisszövetkezetek128
Társaságok129
Részvénytársaság131
Közkereseti társaság133
Betéti társaság135
Korlátolt felelősségű társaság135
Közös vállalat136
Egyesülés137
Magánvállalkozás137
Vegyes tulajdonú vállalkozások138
A vállalati és üzleti tervezés143
A vállalati gtervezés144
Ipar144
Mezőgazdaság145
Kereskedelem147
A vendéglátó-vállalatok tervezése147
A tervezési metodika149
A vállalati nyereségorientált tervezés150
A bevételre alapozott tervezés152
A tervezési eljárásokból levonható következtetések155
Munkamegosztás a tervkészítés során158
A bevételi terv161
A bevételi terv lebontása170
Áruforgalmi terv170
Az árrésterv173
Munkaügyi terv173
Létszámterv174
A termelékenységi terv176
A munkabér tervezése178
A költségek tervezése180
A jövedelmezőségi terv181
A pénzügyi terv182
A fejlesztési terv184
A vendéglátóipari üzlet szakmai és gazdasági vezetése187
Szakmai vezetés187
Gazdasági vezetés189
Ellenőrzés192
Az ellenőrzéssel kapcsolatos fogalmak192
Az ellenőrzés fogalma192
Az ellenőrzés csoportosítása193
Állami ellenőrzés193
Népi ellenőrzés194
Országos Kereskedelmi és Piacfelügyelőség195
Pénzügyi ellenőrzés197
A számvitel197
A leltár, a mérleg198
Az állami vagyon198
A pénzügyi ellenőrzés célja199
Törvényességi felügyelet201
A létesítő határozatnak megfelelő vállalati szervezet és tevékenység vizsgálata202
A vállalat szervezete és működése szabályozottságának vizsgálata202
A szervezeti és működési szabályzat jogszabályokkal való összhangja203
A vállalati működés jogszerűségének ellenőrzése203
A törvényességi felügyeleti általános (átfogó) vizsgálat lezárásának rendje204
Vállalati belső ellenőrzés205
Rendészet207
Ellenőrzés a vendéglátásban208
Forrásmunkák212

Mohácsi Ferenc

Mohácsi Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mohácsi Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek IV. Vendéglátó ismeretek IV.

A borító kissé kopottas.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek IV. Vendéglátó ismeretek IV. Vendéglátó ismeretek IV.

A borító és a lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
980 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba