858.718

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az idegen bajnok

Szerző

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 435 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:

Fülszöveg

Moldova György Kőbánya peremén született, ugyanabban a szobában, ahol húsz évvel korábban édesanyja, s itt is töltötte egész gyermekkorát, mint oly sok novellájának hőse: itt ábrándozik a szerelemről, és hal meg egy orvul irányított késszúrástól Mandarin, a híres vagány; innen, a Tizenkét Házakból indul el - nehéz szívvel - Ördög Feri "felfelé", talán a világhír felé, és valahol a kőbányai grundokon rúghatta gyermekkorában a rongylabdát Tolvaj Ferdinánd is, a "legendás" jobbszélső.
Moldova írói pályája 1955-ben indult, első novellái a "Csillag"-ban jelentek meg: 21 éves volt ekkor, prózaírónál valósággal csodagyermekkor. Irodalmi körökben azonnal nagy érdeklődést és várakozást keltett. Azóta országos hírű, népszerű művész lett. Első kötetének második kiadását tartja a kezében az olvasó. Az akkor kis példányszámban megjelent mű már könyvritkaság.

Tartalom

Kalina Pál5
Mandarin, a híres vagány13
Ördögh Feri és a Tizenkét Házak35
Elátkozott úton65
Az idegen bajnok93
A Szentháromság pusztulása169
Menekülés213
Éjszakai villamos245
Petróleumfáklya303
Tolvaj Ferdinánd313
Magányos pavilon351

Moldova György

Moldova György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Moldova György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem