1.034.198

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Betelt a Föld hamissággal I-II.

Védőborítós példány

Szerző

Kiadó: Grill Károly Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 604 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Általános nyomda r. t., Budapest nyomása. A borítólapot Fenyves Sándor tervezte.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Általában az a szokás, hogy mikor a dolgaik után loholókat az utcán beéri a lélekharang - egy percre megállnak, kutatón körültekintenek és megkérdik az első velük szembe... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Általában az a szokás, hogy mikor a dolgaik után loholókat az utcán beéri a lélekharang - egy percre megállnak, kutatón körültekintenek és megkérdik az első velük szembe jövőt: „kinek csendítenek?" A kérdezett ilyenkor vagy a levegőbe mered és figyel, hogy legalább a csendítés számából kivehesse, hogy nő, avagy férfi-e az elköltözött. Aztán szórakozottan tudomásul veszi, hogy „meghalt egy ember" s megy mindenki a dolga után, ember ember után . . .
Akinek azonban ebben az egy emberben a „mindenkije" elmegy - akinek a férfinek kijáró háromszori csendítésben nevelőjét, atyját búcsúztatja a szegények eme egyszeri nyilvános szereplésével a lélekharang, az nem lehet sem elég parányi, sem elég ostoba, hogy szorongó balsejtelmek meg ne üljék vállait és meg ne sejtse, hogy most örökre és megválthatatlanul egyedül maradt.
Nem kell ezalatt azonban azt érteni, hogy az a négy fallal körülölelt világ, melyet a szegények otthonnak csúfolnak, most elnéptelenedett és elcsendesedett volna, mert fenkölt némaságot kölcsönzött neki a hozzánk költözött gyász... Még ennyi sem történt értünk! Mert az élet aljára kerülteknél minden csak velük történik - de érettük semmi.
Velünk történt, hogy az István-kórház folyosója szalmazsákján, tüdővérzésben meghalt Molnár Sándor asztalosmester, ki élt 38 évet, ebből hetet velünk közös háztartásban. Miután Molnár anyámnak nem volt törvényes élettársa, úgy látszott, hogy családunk, mint olyan, könnyebben felbomlik, mintha két ember együttélésének lennénk következményei. Én és Gabi, az apátlanok, szerepeltünk, mint anyai hozomány, Annus és Maris a Molnáré. Vissza

Fülszöveg

Mollináry Gizella első regénye "Betévedt Európába" valósággal felrázta a magyar közvéleményt. Még egyetlen magyar író sem hatolt be ilyen mélyen a társadalom nagy visszásságainak szakadékába, még egyetlen író sem merte ilyen önmagával szemben heroikus kegyetlenséggel világba kiáltani a keserű és fájó igazságot. "Tüzes vassal kell kiégetni a gyógyíthatatlan sebet" s Mollináry Gizella bátran vállalja ezt a nehéz, keserves és fájó feladatot.
Uj regénye a megkezdett úton halad tovább s egyetlen felnövő fiatal lány személye körül vonultatja fel a nyomor kisértéseit, az aljas vágyak örvényét, a társadalom szociális és sexuális meghasonlottságát, ami a háború viharában egyre rombolóbban, egyre féktelenebbül hajszolja áldozatát.
De Isten teremtménye erősebb a viharnál. Tévelyegve, ingadozva, de mégis felemelt fővel és törhetetlen erővel megállja helyét és erőt merít az örök küzdelemre, az ember jobb jövőjéért.

Mollináry Gizella

Mollináry Gizella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mollináry Gizella könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv