1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Betévedt Európába I-II.

Szerző

Kiadó: Grill Károly Könyvkiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 664 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Ötödik kiadás. "Grafika" könyvnyomdai műintézet nyomása, Nagyvárad.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Két feltartott ujjal esküszöm a Mindenható Atyának és neked hazám, fajtám, nemem és minden embernek, hogy így volt!
Esküszöm, hogy semmit tudtommal el nem hallgattam. Őszinte és igaz szívemből... Tovább

Előszó

Két feltartott ujjal esküszöm a Mindenható Atyának és neked hazám, fajtám, nemem és minden embernek, hogy így volt!
Esküszöm, hogy semmit tudtommal el nem hallgattam. Őszinte és igaz szívemből szánom és bánom vétkeimet és mélyen szégyenlem a tieiteket.
Fogadom, hogy többé nem vétkezem - de, hogy a bűnre szolgáló alkalmat elkerülhessem magamban és késői utódaimban, hagyom nektek ezt a történetet. Okuljatok belőle. Ne erre!... Ne így!... Senki utánam!...
Olvassátok el csak azért, hogy belevághassatok a homlokegyenest ellenkező irányba és engedjetek engem magam elveszni abba a végzetes és átkozott sötét éjszakába, ami tegnapotok és mátok.
Mert ezen annyi az átok, amennyi a nagy mészárlásban elhullt véreitek fölött sulykolt föld porszeme és a hiába pazarolt szent életek feletti dombok felett remegő levegő atomjai, melyeket azóta még kisebb részekre sikerült rombolnotok.
Mert folyton romboltok, mert minden kisebbre és kisebbre sikerül a kezeitek alatt és az egészet boldog megelégedettséggel és kárörömmel lesi a Rombolás Szelleme - amiért neki, érette és helyette dolgoztatok.
Ne erre!... Vissza

Fülszöveg

Az önéletrajzi ihletésű regény főhőse, Gizella a honfoglalás ezeréves évfordulóját ünneplő Magyarország fővárosában, Budapesten születik, fény és csillogás közepette, egy megesett horvát lány törvénytelen gyermekeként. Az ő sorsát kíséri ez az írás tizenhárom éves koráig, amelynek forgatása közben az olvasó beutazza a fél Monarchiát, s rendkívül érdekes szemszögből ismerkedik meg a híres "békeévek" világával, jellegzetes szereplőivel.

Mollináry Gizella

Mollináry Gizella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mollináry Gizella könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv