863.584

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Békés pusztulása és újjászületése

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Mundus Magyar Egyetemi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 221 oldal
Sorozatcím: Protestáns művelődés Magyarországon
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-8033-53-3
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg


A történettudomány legújabb törekvéseit tekintve megkülönböztetett figyelem illeti meg a hely-, illetve település-, valamint a gazdaságtörténetet. Molnár Ambrus művében, amely egy alföldi mezőváros, Békés történetének majd négy évszázadát (15-18. század) tárja az olvasó elé, összetalálkozik ez a két kutatói közelítésmód.
Molnár Ambrus könyve az 1526-ot megelőző időszak kedvező állapotát a hódoltság utáni újjáélesztési kísérletekkel állítja szembe, objektív adatokkal rajzolva elénk a korabeli hatalmi körülmények és a helyi közösségi törekvések feszülésében formálódó „ településtörténetet".
A szerző művében magyar és török forrásokra támaszkodva végigkíséri a török uralom eseményeit. Majd pedig a népesség kontinuitását, a mezővárosi kiváltság megőrzésére tett erőfeszítések küzdelmes évtizedeit veszi szemügyre. Az 1730 után bekövetkező újabb kori fejlődés vizsgálatában a szerző éles szemmel fedezi fel az egyház és a város kapcsolatának fontosságát: miként tesz elemi erejű hatást a... Tovább
Fülszöveg Kép

Molnár Ambrus

Molnár Ambrus műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Molnár Ambrus könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem