1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bence, Kakukk meg a többiek

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!
Ebben a kis kötetben régi ismerőssel és új kalandokkal találkozol. Bence - sok katonai csetlés-botlás hőse - újra eléd tárja feljegyzéseit.
Ne hidd, hogy példás katona lett belőle,... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!
Ebben a kis kötetben régi ismerőssel és új kalandokkal találkozol. Bence - sok katonai csetlés-botlás hőse - újra eléd tárja feljegyzéseit.
Ne hidd, hogy példás katona lett belőle, akit a körlet főfalán táblán mutogatnak boldog-boldogtalannak. Ne hidd, hogy ő a nevelés csodabogara, aki - éve sincs még - bal kezéről volt híres, ma pedig csupa jobb kéz, csupa jobb láb, jobb szem, jobb fül és jobb fog. Elöljáróra pedig nem győzi agyba-főbe dicsérni, de neki semmi sem elég, mert rettentő nagy buzgalma szinte elismerhetetlen.
Nem, a mi hősünk nem ilyen. Bence maradt aki volt. Ámbár... vétenék az igazság ellen, ha kötném az ebet a karóhoz, s makacsul azt erősítgetném, hogy semmit sem változott. Változott egy keveset, mint ahogy változik minden ember hadseregben. Ez már így van, nincs katona, aki ki tudná vonni magát a közösség emberformáló hatása alól.
Hát ilyen Bence is. Ezért ne lepődj meg, ha néha éppen ő lesz az, aki odamondogat a hanyagoknak, mások eredményein pipiskedőknek, még ha olykor maga is beleesik hasonló hibákba.
Ám a jókedvre derítés szándéka mögött más is van. Tükör ez a gyűjtemény, görbe tükör, amely a katonaélet fonákját mutatja s ha belenézel, kedves katonaolvasó, ne felejtsd el, hogy nem csupán bolondozásról, tréfálkozásról van szó, hiszen hasonló kalandok a valóságban is előfordulhatnak.
Vissza

Molnár István

Molnár István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Molnár István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv