798.158

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Péntek esti szabadságunk (dedikált példány)

A nagyváradi Ady Endre Irodalmi Kör húsz éve

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Kapcsolódó személy

Kiadó: Bihari Napló Kiadóvállalat
Kiadás helye: Nagyvárad
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím: BN-könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 973-98529-0-4
Megjegyzés: Gittai István és Szűcs László szerkesztők, valamint Török Miklós interjúalany által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg

Közel tíz évig készült ez a könyv, a nagyváradi Ady Endre Irodalmi Kör két évtizedének története, interjúk és visszaemlékezések tükrében. Az első beszélgetésekre még a diktatúra utolsó heteiben sor került, míg az utolsó interjú a kötet nyomdába kerülése előtti órákban futott be. Az Ady-kör a hetvenes-nyolcvanas években egyike volt azon kevés nyilvános erdélyi-partiumi fórumoknak, ahol az ellenzéki attitűd, a másként gondolkodás, a dolgok nevén nevezése magától értetődő volt. Hatását azóta kiteljesült írói-költői pályák, kötetek, antológiák sora fémjelzi, továbbá markáns közéleti és politikai szerepvállalások. Hisszük, hogy ez a közös munka hitelesen rajzolja meg a Kör-vonalakat, az egykori péntek esti Várad arcait.

Témakörök

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem