1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az erkölcsi-fegyelmi nevelés kérdései

Tanulmánygyűjtemény

Szerző

Kiadó: Magyar Néphadsereg Politikai Nevelőmunka Anyagi és Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Sorszámozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kiadványunk témáit az erkölcsi-fegyelmi nevelés előadássorozat 1971-től mostanáig közreadott anyagai közül válogattuk. A válogatást azzal a céllal végeztük, hogy a legfontosabb témákat a politikai... Tovább

Előszó

Kiadványunk témáit az erkölcsi-fegyelmi nevelés előadássorozat 1971-től mostanáig közreadott anyagai közül válogattuk. A válogatást azzal a céllal végeztük, hogy a legfontosabb témákat a politikai tájékoztatók előadói, valamint a tiszt - a tiszthelyettes - és tisztesképzés és továbbképzés foglalkozásvezetői számára, mint irodalmat könnyen hozzáférhetővé tegyük.
A válogatást és a kiadást a csapatoknál, a tanintézeteknél e témakörök iránt mutatkozó érdeklődés, igény és szükséglet inspirálta. A szükségletek és igények viszont azon alapulnak, hogy a tematikában felvetett gondolatok, az ajánlott feladatok és módszerek hosszabb időszakra érvényesek: a különféle problémák előfordulása és megoldása pedig hosszabb folyamatot képez.
Amikor hangsúlyozzuk az erkölcsi-fegyelmi nevelés tartalmi kérdéseinek és módszertani problémáinak, a gondoknak és a tennivalóknak folyamatosságát, nem szándékozunk figyelmen kívül hagyni a hadseregfejlesztés konkrét időszakának jellemző sajátosságait sem.
Az egyes témakörök - tartalmukat és stílusukat tekintve - a szó szorosabb értelmében nem előadások. Éspedig abban az értelemben nem azok, hogy nem szorítkoznak a pedagógia, a lélektan, és a szociológia egyik, vagy másik fejezetének tematikus feldolgozására. "Műfajukat" tekintve valahol az előadás és a tanulmány között helyezkednek el.
További sajátosságuk, hogy nem egyszerűen elveket és módszereket értelmeznek. A különféle szaktudományok elveit és módszereit a valóság elemzésében és a levont következtetésekben, ajánlásokban igyekeznek érvényre juttatni. Vissza

Tartalom

Malomsoki József százados: Találkozás a katonai fegyelemmel 9. oldal
Dr. Törőcsik Anna alezredes: Katonához méltó magatartás eltávozáson, szabadságon 21. oldal
Dr. Kassai László alezredes - Bézi Richárd alezredes: Az alegység- /raj-, szakasz-, század-/ parancsnokok fegyelmi joggyakorlatának tapasztalatai 33. oldal
Pálosfalvi Brúnó őrnagy: A tiszthelyettesek magatartása formálásának tartalmi-módszertani kérdései 45. oldal
Bézi Richárd alezredes: A szocialista erkölcsre nevelés időszerű kérdései 55. oldal
Molnár Károly alezredes: Az öngyilkossági cselekmények megelőzhetőségéről 67. oldal
Radnai Tamás alezredes: Gondjaink és kötelességeink az iszákosság elleni küzdelemben 77. oldal
FÜGGELÉK 89. Oldal
Jegyzetek 109. oldal
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv