A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A Népjóléti Minisztérium és a civil szervezetek

Szerző

Kiadó: Népjóléti Minisztérium
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az állami és önkormányzati szervek kapcsolata a nonprofit szektorral a Népjóléti Minisztérium példáján
A parlament, a minisztériumok és az önkormányzatok munkatársai számára az utolsó 5 év alatt... Tovább

Előszó

Az állami és önkormányzati szervek kapcsolata a nonprofit szektorral a Népjóléti Minisztérium példáján
A parlament, a minisztériumok és az önkormányzatok munkatársai számára az utolsó 5 év alatt természetessé vált a civil szervezetek létezése, s az a tény, hogy a demokratikus ügyvitelhez hozzátartozik e szervezetek véleményének számbavétele. Azonban míg ennek szükségességét senki sem tagadja, hiányzanak az ennek megvalósításához szükséges munkamódszerek, eljárások, szabályok és mechanizmusok. Ezért a jelenlegi ügyintézés, jogszabályalkotás, véleményezés elsősorban a fenti szervezetek tevékenysége, amelybe tetszése szerint von be másokat, szakembereket, civil szervezeteket, illetve vonódnak be egyes civil szervezetek személyes kapcsolataiktól és lobby-képességüktől függően.
E tanulmány a jelenre jellemző, véletlenszerű kapcsolattartás helyett új, biztosabb, igazságosabb, szélesebb körre kiterjedő kötelező jellegű mechanizmusokat javasol. E mechanizmusok jól megférnek egymás mellett, mint pl. a konföderáció (ld. később) és az ombudsman, a Szociális Tanács, s más működő intézmények. Valamennyi segíti a civil szervezetek részvételét a közigazgatásban.
Az alábbi csapatmunka a Népjóléti Minisztérium vezetésének nyitottsága révén jön létre, de a szerzők azt remélik, hogy vannak benne általánosan használható elemek az állami-önkormányzati szféra és a civil szektor kapcsolatára vonatkozóan. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv