1.039.682

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tibold Márton

Szerző
Grafikus

Kiadó: Állami Irodalmi és Művészeti Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 425 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A két világháború közötti erdélyi magyar regényírás egyik legtöbbet olvasott alkotása Molter Károly Tibold Mártonja. A könyv számos kiadást ért meg s népszerűségét minden újabb kiadása csak fokozta. Két forrása van ennek a népszerűségnek: egyik a szerző írásművészete, amellyel élménnyé tudta avatni az olvasóban Tibold Márton önmagában is érdekes és tanulságos életútját, másik a regény akkor nagyon időszerű s ma is tanulságos haladó eszmei és politikai tartalma. Molter Károly a harmincas években előretörő fasizmus fajelmélet-bűvölete ellni harcos kiállásnak szánta könyvét; s célját el is érte, mert Tibold Márton önéletrajzszerű élménygazdagsággal feltárt éleltútja egyrészt a korabeli haladó társadalmi és eszmei mozgalmak rajza, másrészt az együttlakó népek bonyolult s mégis a békés együttélés felé haladó fejlődésének irodalmi tükröződése. Bizonyos, hogy a könyv mostani legújabb kiadását is ugyanolyan érdeklődéssel és megbecsüléssel fogadja az olvasó mint a korábbiakat.

Molter Károly

Molter Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Molter Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv