Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Monostorapáti (dedikált példány)

Szerző

Kiadó: Monostorapáti Önkormányzat
Kiadás helye: Monostorapáti
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 258 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 19 cm
ISBN: 963-218-854-3
Megjegyzés: Ladányi András szerző által dedikált példány. Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Olyan fotóalbumot tart a kezében az olvasó, amelyben a szerző Monostorapáti és környékének ellesett pillanatait varázsolja elénk.
Ladányi András 2004-ben írta Monostorapáti, a Völgy kapuja című... Tovább

Előszó

Olyan fotóalbumot tart a kezében az olvasó, amelyben a szerző Monostorapáti és környékének ellesett pillanatait varázsolja elénk.
Ladányi András 2004-ben írta Monostorapáti, a Völgy kapuja című szociográfiáját, melyben több mint száz fotója szerepelt. Bizonyára képeinek sikere inspirálta az írót arra, hogy tovább fotózzon, és ebben a műfajban is kifejezze magát.
Különleges látásmódja lehetővé teszi, hogy az ő szemén keresztül lássuk az érzékelhető világot. Olyan egyszerű dolgokra, jelenségekre irányítja figyelmünket, amely mellett nap mint nap elmegyünk, és mégsem vesszük észre benne az esztétikai szépséget.
Monostorapáti és a táj lírai bemutatása mintegy önvallomásként - az író látomása a faluról - hömpölyög végig a színes oldalakon. A szerző hangulatokat próbál képekben kifejezni, így akar érzelmeinkre hatni. Képei középpontjában a természet és az emberi környezet áll.
Olyannyira lendületes a képek folyamata - amely a tiszta látványt akarja visszaadni hogy Hámori István Péter költőt is megihlette, és ennek hatása alatt - no és saját tapasztalatai alapján is - születtek sorra versei, amelyek a fejezeteket foglalják szigorú, zárt keretbe.
Különleges esztétikai élményben részesülhetnek azok, akik lapozzák a könyvet, mert a képek az érzékszerveikre, míg a versek a tudatukra, a szívükre hatnak. A kettő összhangja, harmóniája egységet alkot, és ez az amire törekedhet a ma embere ebben a rohanó világban. Erre tesz kísérletet a fotós és a költő a kötetben, meggyőző erővel és hittel.
Ladányi András fotói és Hámori István Péter versei Monostorapáti "lelkét", atmoszféráját tükrözik.
Ez a könyv hozzájárul ahhoz is, hogy az itt élőknek a falu ne csupán lakóhelye, hanem élvezhető, szerethető otthona is legyen. Ezért nemcsak Monostorapáti lokálpatriótáknak ajánlom ezt a könyvet, hanem akik már jártak Apátiban, és megszerették ezt a falut, a tájat, az itt élő embereket.
Szeretettel várjuk azokat, akiket megfogott a könyv varázslatos hangulata, és emiatt látogatnak el majd a falunkba. Vissza

Tartalom

AJÁNLÁS (Hárshegyi József) 5
Zueignung (Übersetzung: Szipőcs Csabáné) 6
Recommendation (Translation: Szipőcs Nikolett) 7
Dedica (Traduzione: Szekszárdi Júlia) 8
TÁJ - KÉP - FOTÓ ( Ladányi András) 9
LÍRAI ADALÉKOK A PILLANAT MŰVÉSZETÉHEZ (Hámori István Péter) 12
VERSEK
BALLADA A VÖLGY KAPUJÁRÓL 14
MAGASBÓL 34
A MONOSTOR KÖVEI 44
SZENT JÁNOS TEMPLOMA 56
FELEDÉS ELLEN 78
HÁZAK A VÖLGYBEN 84
CSAK ÉPÜLET 108
MÚLT ÉS JELEN 120
FORGÁSBAN 130
AGÁRTETŐN 142
ÉJBEN 150
FALUSI TÉL 170
JÉGMAGÁNYOS KÉP 180
A TÓNÁL 200
APÁTI KÖNNYE 212
BONCS VIRÁG 220
TÁLTOS-HEGYEN 238
EGY SZÁL PIPACS 258

Ladányi András

Ladányi András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ladányi András könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem