1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Móra Ferenc emlékkönyv

Móra Ferenc 30 éves írói jubileumára

Szerző

Kiadó: Móra Ferenc Emlékkönyv Szerkesztőségének Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva, melyek közül néhány kihajtható. Nyomtatta Kunossy grafikai műintézet rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Amikor Móra Ferenc 1927-ben nézegette egy folyóiratban azt a képet, amelyik alatt ez olvasható: »Móra Ferenc szülőháza Kiskunfélegyházán a Daru-uccában« megjegyezte, hogy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Amikor Móra Ferenc 1927-ben nézegette egy folyóiratban azt a képet, amelyik alatt ez olvasható: »Móra Ferenc szülőháza Kiskunfélegyházán a Daru-uccában« megjegyezte, hogy dehogy is született ő ilyen uri házban. Pedig a ház a legszerényebb nádfedeles házikó, az udvar felőli ajtó előtt népes család látható, az előtérben pedig egy disznó túr. Az sem valahogy yorkshire-i vagy egyéb uri nemzetség lehet, hanem legföljebb ha mangalica.
- Ha nekünk valaha ilyen disznónk lett volna! - sóhajtotta Móra.
Az egész életen át örökösen a legszükebb megélhetésért küzdő szülők, az apa, a bölcs, de örök szegénységre kárhoztatott szücsmester, az anya, a szeretettől és jóságtól tuláradó kenyérsütögető asszony, a korán elhunyt hugocska olyan örökség, olyan emlék, amelynek elfelejtésére rövid egy emberélet.
Amikor a világ legkonzervativabb egyetemén, Oxfordban, az angol munkásság pénzén fölállitották a Ruskin College-et, ahol az angol munkásság vezetőit nevelik, a fölavató ünnepen a munkásság szónoka ezt mondta:
- Nem azt akarjuk, hogy azok, akiket ideküldünk, kiemelkedjenek a munkásságból, hanem azt, hogy minket emeljenek ki a szegénységből és a tudatlanságból. Vissza

Móra Ferenc

Móra Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Móra Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv