857.210

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Anyám regénye

Szerző

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 370 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-15-3791-9

Fülszöveg

Móricz Virág úr regénye természetesen csak a szó átvitt értelmében regény, voltaképpen dokumentum-összeállítás, akárcsak az Apám regénye vagy a Tíz év. Móricz Virág most tragikus sorsú édesanyjának, Holich Jankának állít emléket, de egyben - a rendkívül gazdag családi archívum jóvoltából - a Holicz família genealógiáját is kezünkbe adja. A család több emberöltőnyi levelezése valóban regénnyé teszi a könyvet, de egyben értékes kordokumentum is, szociológiai hitelességű adalékok tömege egy réteg mindennapjairól, kapcsolatrendszeréről, mobilizációs folyamatairól.
Természetesen megritkul a levelezés Holich Janka és az író házassága idején, de Móricz Virág saját emlékeiből kitölti az űrt, s a házaspár sorsának, kapcsolatának alakulását Móricz-dokumentumokkal is illusztrálja.
A házasság utolsó, kritikus esztendeinek leírásakor szinte felizzik a kötet, amikor a szülők közt már annyira elmérgesedett a viszony, hogy megint tollat ragadnak, és levélben magyarázzák egymáshoz fűződő... Tovább

Tartalom

A doboz5
Jani6
Teri27
Pali48
Jolán68
Holich76
Terka házassága95
Janka bölcsője104
Janka gyermekkora127
Janka diákkora186
Zsiga205
Janka boldog birodalma245
Janka halála312

Móricz Virág

Móricz Virág műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Móricz Virág könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem