839.055

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Tíz év I-II.

Szerző
Róla szól

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 1.180 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-15-1916-3

Fülszöveg

Új könyvében Móricz Virág édasapja utolsó tíz esztendejének történetét beszéli el, illetve Móricz Zsigmond naplójegyzeteinek és levelezésének segítségével mutatja be az 1933-1942 közti korszakot. Hála a jobbára ismeretlen, kiadatlan dokumentumoknak és a szemtanú hiteles kommentárjainak, betekintést nyerünk egy korszak irodalmi- és közéletébe, egy nagy író életébe, műhelyébe: feltárul belőlük az IGE-ügy, annak története, miért és hogyan bomlott föl Móricz második házassága, a Csibe-szerelem históriája, a színházakkal való méltatlan viaskodások sok-sok megpróbáltatása, megismerhetjük a Kelet Népe szerkesztése körüli gondokat - s mindenekelőtt fény vetül a kései nagy művek életrajzi és esztétikai hátterére, keletkezéstörténetére.
A Tíz év kortörténeti, irodalomtörténeti, alkotáslélektani szempontból egyaránt izgalmas munka, egyszersmind olyan gazdag és fordulatos olvasmány is, mint egy regény: egy ember regénye, aki történetesen századunk legnagyobb magyar elbeszélője volt.

Móricz Virág

Móricz Virág műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Móricz Virág könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tíz év I-II. Tíz év I-II.

Védőborító nélküli példányok.

Állapot:
980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba