658.371

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A násztehén

(Dufla pofon)/Vigjáték egy felvonásban/Kézirat

Szerző
Athenaeum (Budapest)
Tűzött kötés , 17 oldal
Sorozatcím: Móricz Zsigmond színművei-egyfelvonásosok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Először játszották a Royal Orfeumban 1911. évi október hó 26-án. Színházakra nézve kézirat.

Előszó

Ez a csiklandós témájú kis egyfelvonásos a századeleji parasztság nászéjszakájának keresztmetszete, amikoris az öregek zsugorisága, egoizmusa nem igyekezett segíteni a fiatalokon. A nászajándékba... Tovább

Móricz Zsigmond

Móricz Zsigmond műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: https://www.antikvarium.hu/szerzo/moricz-zsigmond-900

Móricz Zsigmond 1879. június 29-én született Tiszacsécsén. Magyar prózaíró, újságíró és szerkesztő, a magyar realista irodalom leghíresebb alakja.

Főbb művei: Sárarany (1911), Az Isten háta mögött (1911), Légy jó mindhalálig (1920), Úri muri (1927), Rokonok (1932), Árvácska (1941), Rózsa Sándor a lovát ugratja (1941), Rózsa Sándor összevonja szemöldökét (1942)

Móricz Zsigmond nehéz gyermekkorát nehéz ifjú-, majd felnőttkor követte. Elvesztett gyermekei, öngyilkos felesége mély nyomot hagytak lelkében. Négy éven keresztül Babits Mihállyal közösen szerkesztették a Nyugat című folyóiratot. Móricz Zsigmond a népi írókat kutatta és támogatta. 1936-ban találkozott Littkey Erzsébettel, akit megmentett az öngyilkosságtól, majd leányává fogadott. Róla mintázta Árvácskát, híres regénye főhősének alakját. Az Antikvarium.hu webáruházában itt nézheti meg a művet. Móricz Zsigmond 1942. augusztus 29-én telefonon értesült unokájának születéséről, a hír hallatára stroke-ot kapott, majd rövidesen meghalt.

Társszerzőként az Antikvarium.hu-n elérhető kötetei.

 

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem