1.031.429

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A "szép magyar könyv" huszonöt éve (minikönyv)

Twenty-five Years of "Well-dseigned Hungarian Books"/Fünfundzwanzig Jahre "Das schöne ungarische Buch"

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Orosz  
Méret: 6 cm x 6 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozatlan kiadás. Kiadott példányszám: 1300 példányban, ebből 300 nyl-bőr kötésben, számozva. Könyvtervező: Erdélyi János Nyomda: Zrínyi Nyomda, Budapest Kiadási alkalom: Készült a "Szép magyar könyv" verseny 25. évfordulója alkalmából. Nyolcvan díjazott könyv színes fotójával illusztrálva. A könyv pontos mérete: 57 x 60 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"A könyvkiadás fejlődése és az olvasók igénye szükségessé tette, hogy nagyobb súlyt helyezzünk a kiadott könyvek művészi színvonalára. Hogy ez milyen fontos problémát jelent,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"A könyvkiadás fejlődése és az olvasók igénye szükségessé tette, hogy nagyobb súlyt helyezzünk a kiadott könyvek művészi színvonalára. Hogy ez milyen fontos problémát jelent, azt bizonyítják a könyvkiadóknál megjelent könyvek, melyek művészi színvonaláról egyáltalán nem beszélhetünk, átlagszínvonalú kiadvány is csak csekély százalékot tesz ki."
Így kezdődött a Népművelési Minisztérium Irodalmi Főosztályának 1953. augusztus 27-én kelt levele, amelyben a Könyvművészeti Bizottság létrehozásáról értesíti néhányunkat. A bizottság megalakult; első döntése igényes és szigorú volt, akár az alapító levél hangja: mindössze három könyvet talált díjazásra érdemesnek, míg másik hármat okelvéllel ismert el.
Íme a dokumentumok, amelyeket híven idézek, de a valóságot mégsem teljesen tükrözik. Nélkülözik a bőségesen felgyülemlett kívánságot, szándékot, amely a megújuló magyar könyv megújított arculatát már ez időben is követeli. A háborús romokból reánk maradt technikai eszközök silánysága, a könyvkiadás és a nyomdaipar szűkös lehetőségei és nem utolsósorban az elvek és a gyakorlat tisztázatlansága miatt ezek a kívánságok ebben az időben még ritkán jutnak el a megvalósulásig, vagy ha igen, gyakran fonákjukra fordulnak." Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A "szép magyar könyv" huszonöt éve (minikönyv) A "szép magyar könyv" huszonöt éve (minikönyv) A "szép magyar könyv" huszonöt éve (minikönyv) A "szép magyar könyv" huszonöt éve (minikönyv) A "szép magyar könyv" huszonöt éve (minikönyv)

A borító kissé elszíneződött.

Állapot:
1.800 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba
konyv