1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vannak utak (dedikált példány)

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Búzakalász MGTSZ
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 69 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Latin  
Méret: 19 cm x 21 cm
ISBN: 963-500-9275
Megjegyzés: Móser Zoltán szerkesztő, fotós által dedikált példány. Fekete-fehér és színes fotókkal és reprodukciókkal. Német nyelvű bevezetővel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szent Benedek világa a szemlélődés és a cselekvés harmóniája. A külvilág dolgai, tárgyai, alkotásai magukra vonják a tekintetet. Ugyanakkor arra tanítanak, hogy megpróbáljunk a dolgok mögé... Tovább

Előszó

Szent Benedek világa a szemlélődés és a cselekvés harmóniája. A külvilág dolgai, tárgyai, alkotásai magukra vonják a tekintetet. Ugyanakkor arra tanítanak, hogy megpróbáljunk a dolgok mögé tekinteni. Keressük mindenben a lényeget, a jelenségek mögött a változatlan valóságot.
Szent Benedek a világ biztos pontját keresi. Megpróbálja leképezni és észrevenni mindenben az Egyedülvalót, minden ember arcában a Krisztus-arcot, minden jól elrendezett alkotásban minden rend ősforrását. Megpróbálja megtalálni a világban az igazodási pontokat, befogadni a távolinak tűnő, de mégis mindenütt jelenvaló fényt, harmóniát, rendet.
Szent Benedek világa a rend világa. A kozmosz végtelenbe táruló, szilárd rendjét a leghétköznapibb hétköznapok minden órájára odavetíti, s a Regulát követő ember életfeladatává ez válik: igazodni a sosem változóhoz, s megteremteni a rendet önmagamban és közvetlen világomban.
A Regula mondatai - kiragadott idézetként is - ezt sugallják. Áldott - „BENEDICTUS" - minden ember, akinek életében megvalósulóban van a REND, - még ha csak kezdeti fokban, az életnek egy-egy területén is.
A kezünkben lévő képanyag erről beszél. A Regula mondataihoz egy-egy kép kapcsolódik. Nem magyarázza a szöveg a képet, nem illusztrálja a kép a szöveget: több történik ennél. Párbeszéd kezdődik a látvány-keltette belső érzések és a szöveg sugallta fogalmak között. Egy szuverén fotóművész szabad asszociációival találkozunk itt, aki magával visz bennünket az ezer éves magyar bencés múlt megannyi emlékéhez, kőcsipkéihez, íveihez, de az ősi magyar valóság jelenbe ívelő sok-sok egyéb emlékéhez is. S közben nem veszíti el a tekintetét az arcokról - a minden ember arcáról a miénkről, az enyémről. Meditációra hív: a kövek ritmusa, az árnyékok játéka, párhuzamok és ellentétek feszültségeket keltenek és oldanak, s hozzásegítenek ahhoz, hogy megszülessék bennünk a csend, hogy elrendeződjenek bennünk a dolgok; hogy megfogalmazódjék az emberben a vágy az értelmes, tiszta élet iránt, ahol az Úr a lélek csendjében ma is mindannyiunkhoz szól. Vissza

Témakörök

Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vannak utak (dedikált példány) Vannak utak (dedikált példány) Vannak utak (dedikált példány) Vannak utak (dedikált példány) Vannak utak (dedikált példány) Vannak utak (dedikált példány)

A borító kopottas.

A címlapon a szerkesztő, fotós Móser Zoltán névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
6.480 ,-Ft
32 pont kapható
Kosárba
konyv