1.034.164

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Kereskedelmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 310 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges... Tovább

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni.
A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelkedésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos étkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlésének megfelelően jó és tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára.
Nem elegendő azonban, hogy jó ételeket készítsünk. Rendkívül fontos, hogy ízlésesen tálaljunk, mert a legfinomabb étel sem étvágygerjesztő, ha ízléstelenül tesszük az asztalra. Vissza

Tartalom

Bevezető5
A sütés-főzés alapfogalmai7
Levesek és levesbetétek10
Levesek11
Levesbetétek21
Mártások24
Hideg mártások26
Meleg mártások30
Hideg és meleg előételek43
Hideg előételek44
Meleg előételek52
Tojásételek64
Halételek, rákból, békából készülő ételek75
Hideg halak76
Meleg halak78
Rákok, békák88
Húsok91
Marha94
Borjú111
Sertés126
Bárány és ürü143
Vad és vadszárnyas146
Szárnyasok151
Főzelékek és köretek177
Főzelékek178
Köretek184
Saláták191
Tészták, fagylaltok és parfait196
Főtt tészták196
Rétesek200
Kelt tészták202
Vajas tészták205
Pogácsák211
Vegyes és teasütemények213
Kevert és égetett tészták218
Felfújtak221
Puddingok222
Krémek224
Torták231
Különleges sütemények235
Fagylaltok és parfait-k239
Orosz ételkülönlegességek243
Kímélő ételek252
Levesek256
Előételek260
Halételek261
Húsételek263
Főzelékek266
Köretek268
Tészták269
Étrendek összeállítása272
Egytál ételek - gyorsfőzés, befőzés278
Egytál ételek279
Gyorsfőzés287
Befőzés292
Tárgymutató299
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv