kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 235 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 20 cm |
| ISBN: | |
| Bevezetés | 5 |
| Munkavédelem és higiénia | 5 |
| Balesetelhárítás feltételei | 8 |
| Kéziszerszámok biztonságtechnikája | 12 |
| Higiénia | 14 |
| Húsipari üzem szennyes és tiszta övezete | 16 |
| Személyi higiénia | 18 |
| Munka- és védőruha | 20 |
| Áruhigiénia | 22 |
| Állati testek, féltestek darabolása | 24 |
| Csontozó helyiséggel szemben támasztott követelmény | 26 |
| Vágóállatok csontváza | 28 |
| Fontosabb izületek | 36 |
| Az izomzat | 38 |
| Vágóállatok fontosabb izomzatai | 40 |
| Végtagok izomzata | 42 |
| Sertés bontása | 44 |
| Szarvasmarha bontása | 48 |
| Borjúhúsfélék | 54 |
| Juh- és lóhús bontása | 56 |
| Sertésféltestek bontása | 58 |
| Bőrös, szalonnás félsertések darabolása | 60 |
| Sertéshúsok bontása, felvágása, csontozás | 64 |
| Sertés húsának hússzéki bontása | 68 |
| Marhatestek csontozása | 70 |
| Szarvasmarha darabolása | 74 |
| Hús és szalonnafélék formázása | 86 |
| Nyers, darabos készítmények gyártástechnológiája | 88 |
| Étkezési szalonnák | 90 |
| Darálógépek összeállítása | 96 |
| Gyártási utasítás | 98 |
| Darálógépek | 100 |
| Gép kezelésénél betartandó munkavédelmi előírások | 104 |
| Kutterek | 106 |
| Munkavédelmi és balesetelhárítási előírások | 110 |
| Finomaprító gépek | 112 |
| Keverés, töltőmassza készítése, keverőgépek üzemeltetése | 116 |
| Keverés hőmérséklete | 116 |
| Keverőgépek | 118 |
| Töltőmassza készítése | 120 |
| Töltés. Természetes és mesterséges burkolóanyag előkészítése | 126 |
| Töltőgépek | 146 |
| Segédgépek | 150 |
| Töltelékes hentesáruk gyártástechnológiája - összefoglalás | 156 |
| Ellenőrző gyakorlat | 162 |
| Füstölés-főzés | 168 |
| Füstölőberendezések | 172 |
| Főzőberendezések | 176 |
| Sózás, pácolás | 180 |
| Sózási módok | 182 |
| Pácolási módok | 186 |
| Páclevek készítése és kezelése | 188 |
| Pácolás higiéniája | 190 |
| Sertészsír gyártása | 192 |
| Sertésből nyert zsírt adó anyagok | 192 |
| Marhafaggyú | 196 |
| Gyártástechnológiai műveletek | 198 |
| Zsír csomagolása | 206 |
| Év végi ellenőrző gyakorlatok | 209 |