kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 253 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-356-156-6 |
| Mezőgazdasági üzemek Magyarországon | 2 |
| A gazdaság fogalma | 8 |
| Az üzem fogalma | 8 |
| Az üzemegység | 9 |
| Mezőgazdasági ágazatok | 8 |
| Az állami gazdaságok jelentősége | 10 |
| A mezőgazdasági kombinát | 12 |
| Az Agker Kft jelentősége | 13 |
| A gazdasági társaságok | 13 |
| A termelőszövetkezetek jellemzése | 15 |
| A mezőgazdasági üzemek termelőerői | 21 |
| Munkatermelékenység | 21 |
| Állóeszközök fogalma, csoportosítása és jellemzése | 25 |
| Mezőgazdasági üzemek fejlesztése, beruházások és felújítások fogalma | 27 |
| Beruházás | 27 |
| Mezőgazdasági üzemek szerkezete és szervezete | 30 |
| A termelés szerkezete, szerkezettípusai | 31 |
| A szervezet tagolása | 33 |
| A szervezeti egységek közötti kapcsolatok | 36 |
| Kombinált szervezetek | 38 |
| Termelési szerkezettípusok | 40 |
| A termelés szerkezetét és szervezetét alakító tényezők | 43 |
| Horizontális kapcsolatok | 43 |
| Vertikális kapcsolatok | 43 |
| A termés integrációja és formái | 44 |
| A vezetésszervezet feladata, felépítése és működése | 49 |
| A vezetés rendszere | 51 |
| A szövetkezeti törvény; alapszabály | 56 |
| Munkaszervezeti alapegységek | 59 |
| A gazdálkodás alapvető mutatószámai | 61 |
| Termelési érték | 62 |
| Az ár fogalma és típusai | 63 |
| A ráfordítások | 64 |
| Költségek és csoportosításuk | 65 |
| Bevétel és kiadás | 67 |
| A jövedelem és a jövedelmezőség fogalma, a jövedelem kategóriái | 69 |
| Gazdasági hatékonyság mutatói; termelékenység és hatékonyság | 73 |
| Az értékesítés formái, a piac szerepe | 76 |
| A jövedelem felhasználása | 80 |
| A termelés és a munka tervezése | 81 |
| Távlati tervek | 81 |
| Operatív tervek | 84 |
| Éves terv felépítése és kidolgozása | 86 |
| Technológiai tervek | 88 |
| Műveleti tervek | 88 |
| A munkafolyamat szervezésének fázisai | 94 |
| A munkaművelet | 95 |
| Munkaütem | 95 |
| Munka-mozdulat | 95 |
| A munkaidő felosztása | 96 |
| A munka mérése: (idővel, végtermékkel) | 98 |
| Munkanap felvétel | 102 |
| A munkák osztályba sorolása (kategorizálása) | 112 |
| A munka díjazása | 113 |
| Bérezés az állami gazdaságokban | 115 |
| Kertészeti vállalatok bérrendszere | 116 |
| Kollektív szerződés, bérszabályzat | 116 |
| A munka díjazása a termelőszövetkezetekben | 118 |
| Bizonylatok és nyilvántartások | 119 |
| Területhasznosítás megváltoztatása, illetve művelési ág módosítása | 122 |
| Bizonylati szabályzat | 123 |
| Bizonylatok fogalma, csoportosítása, formai és tartalmi kellékei, bizonylatok rendszere | 124 |
| A zöldségtermesztés munkafolyamatainak szervezése | 131 |
| A zöldségtermesztés fejlődése | 134 |
| Termesztőberendezések létesítésének szervezése | 135 |
| Fólia | 138 |
| Üvegházak | 141 |
| A palántanevelés szervezése | 142 |
| A vetés és palántázás szervezése termelőberendezésekben és szabadföldön | 145 |
| Tápanyagutánpótlás | 151 |
| Talajmunkák szervezése | 156 |
| Öntözés szervezése | 160 |
| Öntözési módok | 161 |
| Növényvédelem szervezése | 164 |
| Fűtés, szellőztetés szervezése | 168 |
| Betakarítás szervezése | 170 |
| Áruelőkészítés | 173 |
| Tárolás | 174 |
| Értékesítés szervezése | 175 |
| A szállítás eszközei és feltételei | 177 |
| A gyümölcs és szőlőtermesztés munkafolyamatainak szervezése | 184 |
| A gyümölcsfaiskolai termesztés munkáinak szervezése | 181 |
| A telepítés szervezése | 184 |
| A szőlő szaporítóanyag - termesztés szervezése | 184 |
| A telepítés szervezése | 184 |
| A szőlő szaporítóanyag - termesztés szervezése | 184 |
| Szőlő ültetésének szervezése | 188 |
| A támberendezés létesítésének szervezése | 190 |
| Az ápolási munkák szervezése | 192 |
| A tápanyagutánpótlás szervezése | 195 |
| A talajművelés szervezése | 198 |
| Az öntözés szervezése | 200 |
| A növényvédelem szervezése | 202 |
| A gyümölcsbetakarítás szervezése | 205 |
| A gyümölcs áruvá készítésének szervezése | 212 |
| A tárolás szervezése | 213 |
| A szőlőbetakarítás szervezése | 214 |
| Környezetvédő technológiák alkalmazása | 218 |
| Ellenőrző kérdések | 230 |
| Ábrák | 231 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.