A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Szathmári Pap Károly erdélyi országgyűlési arcképcsarnoka 1842.

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Magyar Egyháztörténeti Enciklopédia Munkaközösség-Historia Ecclesiastica Hungarica Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-9662-29-2
Megjegyzés: Fekete-fehér reprodukciókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Még nem is beszéltem róla az olvasónak, miféle hely voltaképp Kolozsvár: Szép kis város a Szamos völgyében, minden oldalról begyekkel körülvéve, lehet vagy huszonötezer lakosa. Hatalmas tér köré épült, közepén szép, régi gótikus katedrálissal. Szinte minden utca ebből indul ki derékszögben. (...) A régi falak, városkapuk és tornyoknak legtöbbje, melyek valaha a váróit védelmezték, máig is áll, sőt, azt hiszem, némelyik kaput még ma is bezárják éjszakára. (...) A tér egyik oldalán áll az őrség háza, minden nap, pontban délelőtt tizenegykor, fémdobok rettenetes pergésére felvonulnak a magyar gránátosok, s ami azt illeti, igen csak jóvágású legények, szűk kék nadrágjukban, durva szövésű köpenyükben és medvebőr kucsmájukban, fél óra hosszat ott fagyoskodnak, míg véget nem ér az őrségváltást jelentő titokzatos ceremónia. John Paget (1839)

Murádin Jenő

Murádin Jenő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Murádin Jenő könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szathmári Pap Károly erdélyi országgyűlési arcképcsarnoka 1842. Szathmári Pap Károly erdélyi országgyűlési arcképcsarnoka 1842. Szathmári Pap Károly erdélyi országgyűlési arcképcsarnoka 1842. Szathmári Pap Károly erdélyi országgyűlési arcképcsarnoka 1842.
Állapot:
4.780 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba
konyv