A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A sas nem fog legyeket

Antik szólások és idézetek

Szerző

Kiadó: Totem Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-590-158-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A modern kor folyamatosan változó környezetéhez idomul, azzal együtt módosul nyelvünk, nyelvezetünk. Ám napjainkat is kiirthatatlanul át- meg átszövi számos szólás, utalás, mely az európai kultúra bölcsőjénél a görög-római világban keletkezett. Használjuk ezeket - sokszor talán nem is sejtve, mily régi gondolatokat birtoklunk, nem tudván, kinek tulajdoníthatók, korábban milyen tartalmat hordoztak, s az eredeti éca jelentése miként változott az idők során. Érdekes és hasznos olvasmányt kínálva ezekből nyújt át egy kis csokrot e könyv, miközben a szólásokhoz, idézetekhez történeti utalásokat rendel. A görög és latin mondásokat pedig az új korba lendülő Európa, a magyar és monarchikus történelem egy-egy jeles alakjától vett idézettel toldja meg.

Murányi Ottó

Murányi Ottó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Murányi Ottó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv