1.035.072

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Remény és kétség között Bogotá utcáin

Szerző
Fordító
Fotózta

Kiadó: Longinus Kiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 172 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-06-5859-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„Tudják, kik a prostituáltak és bűnösök. Tudják, mi a remény és reménytelenség. A világosat és sötétet meg tudják különböztetni. Úgy ismerik az életet, mint a halált."
„Halljátok a madarak csicsergését a nyitott ablakon át? Mit gondoltok, jók-e azok a madarak?" Mintha puskából lőtték volna ki, úgy robbant ki belőlük egyszerre a kiáltás:« Igen, jók!» « És ti? Ti, jók vagytok? » Halálos csend lett. Egyik sem merte volna állítani, hogy ő jó." Delio, Rosita és a többi kolumbiai utcagyerek élettörténete sokkal több megindító elbeszélésnél Mustó Péter írásai emberi viszonyokról, komoly emberformáló erőkről, tudatosságról szólnak nekem, és kolumbiai szokásokat elevenítenek meg mindig az ott szolgáló jezsuita szerzetes szubjektumának szűrőjén keresztül, mögöttük pedig az ún. utcagyerekek problémájának elsődleges okaként is strukturális bűnök egész rendszere bontakozik ki. Éppen ebben látom e kötet jelentőségét: az olvasó egészét szólítja meg, érzelmi és értelmi valónk figyelmét kéri egy... Tovább

Fülszöveg

„Tudják, kik a prostituáltak és bűnösök. Tudják, mi a remény és reménytelenség. A világosat és sötétet meg tudják különböztetni. Úgy ismerik az életet, mint a halált."
„Halljátok a madarak csicsergését a nyitott ablakon át? Mit gondoltok, jók-e azok a madarak?" Mintha puskából lőtték volna ki, úgy robbant ki belőlük egyszerre a kiáltás:« Igen, jók!» « És ti? Ti, jók vagytok? » Halálos csend lett. Egyik sem merte volna állítani, hogy ő jó." Delio, Rosita és a többi kolumbiai utcagyerek élettörténete sokkal több megindító elbeszélésnél Mustó Péter írásai emberi viszonyokról, komoly emberformáló erőkről, tudatosságról szólnak nekem, és kolumbiai szokásokat elevenítenek meg mindig az ott szolgáló jezsuita szerzetes szubjektumának szűrőjén keresztül, mögöttük pedig az ún. utcagyerekek problémájának elsődleges okaként is strukturális bűnök egész rendszere bontakozik ki. Éppen ebben látom e kötet jelentőségét: az olvasó egészét szólítja meg, érzelmi és értelmi valónk figyelmét kéri egy olyan témában, mely távolról sem olyan távoli, mint ahogyan azt a színhely és az évszámok indokolnák.
Magyar és német nyelvterületen Mustó Péter nevét elsősorban, mint csendmeditációs lelkigyakorlatok vezetőjét ismerik. A jelen kötetben található történetek, gyöngyszemek egy kontemplatív lélek szeretetteljes pillantásai a szegényekre, mely az észreveszem, megszeretem és segítem egységében teljesedik ki. A Szent Ignác-i lelkiségre épülő életének gyönyörű lenyomata ez a kötet.
Mustó Péter Derecskén született 1935-ben. Kilenc éves korától külföldön élt. Franciaországban és Németországban jezsuita szerzetesként tanult. 1963-ban Frankfurtban szentelték pappá. Tizenkét évig ifjúsági lelkészként működött Münchenben. A 60-as években a II. Vatikáni zsinat szellemében a más vallásúak, a másként gondolkodók és a jóléti társadalom sérültjei felé fordult. Hónapokig mosogatott egy berlini vendéglőben. , 1977-től 1991-ig Dél-Amerikában, Kolumbia fővárosában, Bogotában élt. A veszélyeztetett családok megsegítésére a helybeliekkel együtt szociális intézményeket hozott létre. Ma Magyarországon imádkozni tanít. Vissza

Mustó Péter

Mustó Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mustó Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv