| Bevezetés | 9 |
| Előkészítés gépei | 11 |
| Előkészítési műveletek | 11 |
| Tisztítási műveletek | 11 |
| Aprítási műveletek | 12 |
| Előkészítőgépek | 13 |
| Egyetemes konyhagépek | 13 |
| Földesáru-előkészítő gépek | 16 |
| Húselőkészítő-gépek | 21 |
| Egyéb előkészítő gépek | 26 |
| Sütő- és főzőkészülékek | 33 |
| A hőátvitel módjai | 33 |
| Hagyományos hőátviteli módok | 33 |
| Sugárzásos hőátviteli módok | 36 |
| Sütő-főző készülékek rendszerei | 40 |
| Alapfogalmak | 40 |
| Modul rendszerű készülések fő méretei | 44 |
| Sütő- és főzőkészülékek csoportosítása | 46 |
| Tűzhelyek | 46 |
| Főzőzsámolyok | 55 |
| Sütőkemencék | 56 |
| Főzőüstök | 59 |
| Gőzpárolók (főzőszekrények) | 69 |
| Légkeveréses sütő- és felmelegítő készülékek | 71 |
| Infrasütők | 73 |
| Nagyfrekvenciás készülékek | 79 |
| Olajsütők | 77 |
| Sütőlapok (kontakt sütők) | 80 |
| Virslifőző | 81 |
| Tojásfőző | 82 |
| Palacsintasütő gép | 82 |
| Kiflisütő (hot-dog) készülék | 83 |
| Az ételbár sütő-főző készülékei | 84 |
| Folyamatos sütő-főző készülékek | 86 |
| Gyorsfagyasztott készételek felmelegítése | 87 |
| Tálaló- és kiszolgáló berendezések | 88 |
| Tálaló- és kiszolgáló berendezések | 88 |
| Tálaló és kiszolgáló berendezések rendszerei | 91 |
| Alapfogalmak | 91 |
| A berendezések fő méretei | 93 |
| Az edényzet fő méretei | 93 |
| A berendezések csoportjai | 94 |
| Melegen tartó berendezések | 94 |
| Ételek és italok hűtésére szolgáló készülékek | 100 |
| Semleges berendezések | 101 |
| Különleges éttermi kocsik | 104 |
| Éttermi szállítószalagok | 106 |
| Cukrászati gépek | 108 |
| Habverő gép | 108 |
| Habfúvó gép | 112 |
| Habszifon | 113 |
| Hengerlőgép | 113 |
| Fondüngép | 115 |
| Dagasztógép | 117 |
| Tésztanyújtó gép | 121 |
| Emulgeátor | 122 |
| Magozógép | 124 |
| Mandulahámozó gép | 125 |
| Gesztenyeprés | 126 |
| Önálló dióőrlő gép | 126 |
| Önálló mákőrlő gép | 127 |
| Tésztakészítő gépcsoportok | 127 |
| Hűtőtechnológia | 128 |
| Hűtőtechnológiai alapfogalmak | 128 |
| Hűtés | 128 |
| Fagyasztás | 129 |
| Gyorsfagysztás | 130 |
| Mélyhűtés | 132 |
| A mesterséges hűtés | 133 |
| Hűtés olvadással | 133 |
| Hűtés szublimációval | 134 |
| Hűtés elpárolgással | 134 |
| Termoelektromos hűtés (Hővillamos készülékek) | 142 |
| Kompresszoros hűtőberendezések részei | 142 |
| Kompresszorok | 142 |
| Elpárologtatók | 146 |
| Kondenzátorok | 145 |
| Hűtőgépcsoport | 148 |
| Szabályozó szelepek (adagoló, fojtó) | 149 |
| Szerelvények | 149 |
| Hűtőgépek alkalmazása | 151 |
| Élelmiszerek hűtött tárolása | 151 |
| Gyorsfagyasztás és annak berendezései | 158 |
| Fagylaltkészítés és annak hűtő-fagyasztó berendezései | 161 |
| Jéggyártás | 167 |
| Klímaberendezések hűtőgépei | 168 |
| A kávéfőzés gépei | 170 |
| Kávéfőző gépek | 170 |
| A kávéfőzés | 170 |
| Kávéfőzőgépek fő részei, fontosabb jellemzői | 172 |
| Kávédaráló gépek | 184 |
| Az italmérés gépei | 188 |
| Széndioxid-gáz (CO2) felhasználási szabályai | 189 |
| Szikvízkészítő berendezések | 192 |
| Sörcsapolás készülékei | 195 |
| Szúrócsap | 195 |
| Sör-légkompresszor | 196 |
| Sörtank | 197 |
| Csővezeték | 199 |
| Egyéb, az italméréssel kapcsolatos készülékek | 200 |
| Szörpkeverők | 200 |
| Italkeverő-fépek | 201 |
| Citromprés | 204 |
| Italpultok | 204 |
| Automaták | 207 |
| Kiszolgáló automaták csoportosítása | 207 |
| Általános követelmények | 210 |
| Automaták fő részei | 211 |
| Éremvizsgáló | 211 |
| Vezérlőmű | 212 |
| Működtető berendezés | 212 |
| Automataszekrény vagy doboz | 212 |
| Hazánkban használt automatatípusok | 213 |
| Cigaretta-automata | 213 |
| Forgórekeszes automata | 214 |
| Hidegital-automata | 214 |
| Melegital-automata | 215 |
| Eszpresszókávé-automata | 215 |
| Különleges segédautomaták | 216 |
| Automaták felállítása | 216 |
| Mérlegek | 218 |
| A mérlegek osztályozása | 219 |
| A mérlegek minőségi jellemzői | 219 |
| Kereskedelmi mérlegek | 220 |
| Mosogatógépek | 224 |
| A gépi mosogatás | 224 |
| A mosogatógépek felosztása | 225 |
| A mosogatógépek felépítése | 226 |
| Edénymosogató gépek | 228 |
| Pohármosogató gépek | 232 |
| Konyhai edények mosogatása | 234 |
| Hulladékőrlő gép | 234 |
| Mosodai berendezések | 236 |
| A mosási folyamat | 234 |
| Mosodai gépek | 237 |
| Mosógépek | 237 |
| Nedvességeltávolítás gépei | 241 |
| Vasalógépek | 244 |
| Anyagmozgató eszközök | 247 |
| A mosoda kialakítása | 247 |
| A mosoda elrendezése | 247 |
| A mosoda elhelyezése | 249 |
| Vegytisztító üzem | 249 |
| Takarítás gépei | 250 |
| Alapfogalmak | 250 |
| A takarítás feladatai | 250 |
| Takarítási fogalmak | 250 |
| A takarítás gépesítésének szükségessége | 251 |
| A takarítás gépesítésének feltételei | 252 |
| Takarítógépek | 254 |
| Porszívógépek | 255 |
| Por- és folyakészívó gépek | 256 |
| Padlókezelő és -karbantartó gépek | 258 |
| Szőnyegpadló-tisztító gépek | 259 |
| Egyéb takarítógépek | 261 |
| Takarítóeszközök | 262 |
| Nyirkos törlőeszközök | 262 |
| Nedves törlőkészülék | 262 |
| Szemétprésgépek | 263 |
| Üzemi berendezések, bútorok | 264 |
| Munkaasztalok | 264 |
| Szekrények | 265 |
| Állványok | 265 |
| Falipolcok | 267 |
| Edényalátétek, raktári rácsok | 267 |
| Hústőke | 268 |
| Rénvas | 268 |
| Halakvárium | 268 |
| Belsőtéri szállítóeszközök | 270 |
| Szállítókocsik és targoncák | 270 |
| Szállítószalagok | 272 |
| Görgősorok | 272 |
| Függelék | 273 |
| Adattáblázatok | 273 |
| Előkészítő gépek | 274 |
| Sütő-főző készülékek | 276 |
| Tálalóberendezések | 283 |
| Cukrászgépek | 287 |
| Hűtőgépek | 288 |
| Kávéfőzés gépei | 290 |
| Italmérés gépei | 291 |
| Mérlegek | 292 |
| Mosogatógépek | 293 |
| Takarítás gépei | 294 |
| Bútorok | 295 |
| Kocsik | 296 |
| Rajzjelek | 297 |