Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.365

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Művészet-terápia

Art therapy

Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-216-210-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A pszichiátria a klinikai orvostudományokban egyedülálló helyzetben van. Igyekszik megragadni az emberről alkotott fogalmaink, ismereteink teljességét és így kívánja értelmezni a lélek kóros... Tovább

Előszó

A pszichiátria a klinikai orvostudományokban egyedülálló helyzetben van. Igyekszik megragadni az emberről alkotott fogalmaink, ismereteink teljességét és így kívánja értelmezni a lélek kóros állapotait. A biológia, a pszichológia, a szociológia és az orvostudomány eredményeit egyaránt integrálva a pszichiátria sajátos helyzetéből adódóan a természet-tudományok oldaláról talán a legközelebb került a humán-tudományokhoz. Ez az oka a klinikai pszichiátria sokirányú érdeklődésének és fejlődésének. A pszichiátria megbetegedések felkeltették a művészek érdeklődését is.
Pszichiátriai jelenségek megjelennek az irodalomban. A pszichés reakciók, kóros jelenségek leírásai a szépirodalom mesterműveiben talán többet mondanak a betegség formáiról, mint azokat a tankönyvek esetleírásai tartalmazzák. A képzőművészet kapcsolata a pszichopatológiával ugyancsak rendkívül gazdag.
A művész képi, tárgyi megjelenítő képességével, rajzaival, festményeivel, szobraival bepillantást enged belső énjébe, saját lelki működéseinek komplexitásába. Ez különösen érvényes a lelkileg beteg ember, a pszichiátriai betegségben szenvedő ember megnyilvánulásaira. A tudós fürkésző tekintetét ezek a megnyilvánulások már régen felkeltették, de ezek az alkotások csakhamar a nagyközönség és a művészek érdeklődésének előterébe is kerültek. Mi ennek a titka, azt számos tanulmány, elemzés igyekezett megválaszolni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem