A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rézi néni szakácskönyve

Az igazi magyar konyha

Szerkesztő

Kiadó: SubRosa Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-8354-61-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az "igazi" magyar konyhával, dédanyáink receptjeivel ismerkedhetünk meg Rézi néni szakácskönyvében.
Frank Júlia értő kézzel "korszerűsítette" ezt az egyik legrégibb és legpompásabb, 840 étel receptjét tartalmazó szakácskönyvet.
Levesek, előételek, főzelékek, hús- és halételek, édességek, hideg és meleg italok, de még ecetek és mustárok receptjei is olvashatók itt, hogy csak néhányat említsünk a gazdag választékából.
Igazi enciklopédia ez a könyv a kezdő és gyakorló háziasszonyok számára egyaránt.

Tartalom

Előszó19
Első szakasz23
Levesek23
Egyszerű húsleves23
Erős húsleves24
Útravaló vagy zsebhúsleves24
Barnaleves25
Barnaleves tyúkhúsból25
Leves libaaprólékkal25
Hamis barnaleves26
Vadhúsleves lencsével26
Tüdőleves26
Vágott tüdőleves más módon27
Vagdalék- (ragu-) leves27
Kenyérleves27
Paradicsomalma-leves27
Karfiol- vagy spárgaleves28
Francialeves28
Gesztenyeleves28
Zellerleves28
Zöldborsópüré-leves csipettel29
Májasgombócleves29
Tüdősrétesleves29
Burgonyagombóc-leves30
Burgonyagombóc kisülve levesbe30
Szalonnás gombócleves30
Rizsgombócleves30
Dara- (gríz-) galuskaleves31
Liszthablepény31
Leves sült borsóval31
Leves aranyos szeletekkel31
Rizspuding levesbe32
Zsemlyemorzsafürtös-leves32
Marhahúsnedv (jüs)32
Zöldbableves32
Magyar káposztaleves33
Böjti és rántott levesek34
Cibereleves34
Halleves magyarosan34
Halikraleves35
Barátleves35
Korhelyleves35
Tejfölös leves36
Paradicsomleves36
Burgonyaleves36
Zöldborsóleves csipettel36
Szárazborsóleves36
Szárazbableves37
Tojásos csurgatott leves37
Tyúkmonyos (tojás-) leves37
Suhantott leves37
Hagymaleves38
Vöröshagymaleves haluskával (galuskával)38
Pacalleves38
Mandolaleves38
Borleves39
Csokoládéleves39
Keszőceleves (meggyleves)39
Szilvaleves39
Második szakasz40
Előétkek (assiete-k)40
Hal kocsonyában40
Kecsege mártással41
Kecsege majonézzel franciásan41
Süllő hidegen42
Tormás csuka hidegen42
Csibe majonézzel42
Nyúlpástétom hidegen43
Galantin kocsonyában43
Kocsonyás szeletek43
Olasz saláta44
Szárdellavaj44
Írósvajas táska44
Túrós kolbászkák45
Töltött szarvacskák (kiflik)45
Tejfölös fánk45
Metéltpástétom46
Velős palacsinta46
Borjúvelő kirántva47
Kirántott burgonya47
Töltött burgonya gombával47
Burgonyahenger48
Kocsonya (aszpik) készítése48
Túrós lepény48
Húsos pite49
Pilaw (olasz módon)49
Galamb papírtekercsben50
Sonkatekercs50
Kolbászrétes51
Töltött uborka51
Császárszeletek51
Olajos marhahússzelet52
Deák-szelet52
Töltött kucsmagomba52
Sonkás ragu burgonyával52
Csirke pörkölve53
Malacpörkölt53
Kolbász vöröshagymával53
Borjúfej citrommal54
Fürj rizzsel54
Rántott lúdmáj burgonyapéppel54
Lúdmáj rizskarikában55
Tükörtojás55
Kemény tojás mártással55
Töltött tojás56
Szalonnás rántotta56
Savanyú tojás56
Főtt tojás56
Spárga tejföllel57
Karfiol vajjal57
Majonéz készítése57
Harmadik szakasz58
Marhahús58
Leveshús paprikásan, párolva59
Marhahús szegélyezve59
Marhahús barnára elkészítve59
Pörkölt és főtt marhahús keverve60
Vadász-sült60
Szalonnás sült60
Fokhagymás sült60
Cigánysült61
Alföldi sült61
Fojtott marhahús61
Párolt marhahús burgonyahéjjal62
Párolt marhahús paradicsommal62
Marhahús divatosan63
Boeuf á la mode63
Erdélyi tokány64
Pilaw hússal65
Negyedik szakasz65
Meleg, hideg és tésztákra való mártások65
Almamártás65
Egres- (piszke-) mártás66
Ribiszkemártás66
Meggymártás66
Tartármártás66
Birsalmamártás67
Vörösrépamártás (céklamártás)67
Uborkamártás67
Citrommártás67
Zellermártás67
Mandolás tormamártás67
Metélőhagyma- (schnittling-) mártás68
Kapormártás68
Petrezselyemzöldje-mártás68
Sóskamártás68
Paradicsommártás68
Tejfölös tormamártás68
Káprimártás68
Vöröshagymamártás69
Gombamártás69
Fokhagymamártás69
Zsemlyemártás69
Burgonyamártás69
Hideg mártások70
Remoulada mártás (angolos)70
Metélőhagymamártás70
Hideg tormamártás70
Mandolamártás70
Majonézmártás70
Fenyőbogyómártás70
Tésztához való mártások71
Vaníliamártás71
Mandolamártás71
Csokoládémártás71
Fehérbormártás72
Narancsmártás72
Meggymártás72
Habmártás (chaudeau)72
Besamelmártás tészták számára73
Ötödik szakasz74
Főzelékek74
Töltött káposzta74
Francia káposzta75
Hajdúkáposzta75
Harcsás káposzta76
Szalonnás káposzta76
Savanyú káposzta76
Kolozsvári káposzta76
Paradicsomos káposzta77
Töltött burgonya77
Töltött burgonya másképp77
Kirántott burgonya (pommes de terre frites)78
Burgonya tojással berakva78
Burgonya angolosan78
Burgonyapép (püré)79
Burgonya rostélyossal79
Burgonya tarhonyával79
Burgonya paradicsommal79
Burgonya savanyúan80
Tört burgonya80
Töltött tök80
Töltött paprika80
Kel gesztenyével81
Kel kisütve81
Kel angol módon81
Tejfölös tökkáposzta81
Savanyú tökkáposzta82
Besavanyított tökkáposzta82
Töltött karaláb82
Karaláb barnára párolva83
Karaláb bárányhússal83
Sárgarépa töltve83
Töltött paradicsom83
Karfiol írósvajjal84
Karfiol mártással84
Spárga írósvajas lében84
Zöldbab84
Hüvelyes zöldborsó85
Cukorborsó85
Zöldborsópép (püré)85
Zöldborsó angol módon85
Paraj (spenót)85
Sárgarépa párolva86
Fehérrépa86
Kelhajtások (brokkoli)86
Rizibizi (rizs borsóval)86
Zöld uborka tejfölösen87
Szárazbab87
Lencse savanyúan87
Szárazborsó87
Tarhonya pörkölve87
Tarhonya paprikásan88
A marhahús különféle készítési módja88
Gulyás szegediesen88
Pusztapörkölt88
Vesepecsenye pörkölve89
Vesepecsenye savanyúan89
Vesepecsenye-szelet párolva89
Vesepecsenye bajorosan90
Vesepecsenye apró burgonyával90
Honvédsült90
Napóleon-szelet90
Imperiál-szelet91
Beefsteak91
Török turbán91
Rostélyos pörkölve91
Rostélyos sülve92
Olasz rostélyos92
Alföldi rostélyos92
Lábassült93
Esterházy-rostélyos93
Roastbeef angolosan93
Gőzben sült93
Hamburgi sült93
Töltött felsálszelet94
Marhaszelet fasírozva94
Fasírozott sült94
Sálszeletet ízletesen elkészíteni95
Húskolbászkák95
Ökörnyelv lengyelesen95
Füstölt nyelv95
Ökörnyelv szárdellával96
Ökörfarok savanyúan96
Marhapacal96
Párolt hús96
Hideg marhahús97
Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról97
Borjú-steak97
Borjúpaprikás97
Borjúpörkölt97
Borjúbecsinált98
Borjúbecsinált karfiollal98
Borjúsült skót módra98
Bécsi szelet98
Nemzeti szelet98
Borjútekercs98
Borjúhús rizzsel99
Borjúszelet paprikásan99
Borjúszelet fasírozva99
Borjúszelet savanyú mártással99
Kossuth-szelet100
Bécsi szelet más módon100
Borjúlábak kisülve100
Borjú szügye töltve (töltött borjúszegy)100
Borjú szügye zöldborsóval töltve100
Borjú szügye paradicsommal101
Borjúcomb füstölt nyelvvel101
Borjúnyelv101
Borjúmáj pörkölve102
Borjúvagdalt gombával102
Borjúfej kocsonyában102
Borjútokány 102
Borjúcomb hidegen102
Borjútüdő citrommal103
Ürühús-készítmények103
Ürüpaprikás103
Ürüszelet paprikásan104
Ürühús édeskáposztával, magyarosan104
Magyar ürüpecsenye zöldbabbal104
Ürükotlettek104
Ürücomb paradicsommal105
Ürühús vadmódra elkészítve105
Ürücomb savanyúan106
Ürühús káposztával berakva106
Bárányhús-készítmények106
Báránypaprikás tejföllel106
Báránybecsinált107
Bárányhús zöldborsóval107
Bécsi báránykotlett107
Madárkák bárányhúsból107
Bárányhús gombával107
Bárányhús karalábbal108
Báránycomb uborkamártással108
Bárány töltve108
Párolt bárányhús109
Sertéshús-készítmények109
Füle-farka109
Disznó füle-farka saját köntösében109
Füle-farka hidegen110
Füle-farka savanyúan110
Sertésgerinc sülve110
Sertésgerinc más módon110
Beefsteak sertéshúsból111
Sertéskotlett (rántott hús)111
Sertésszelet barnán111
Szűzsült111
Sertéscomb savanyúan111
Sertéshús tormával112
Vese velővel112
Kocsonya magyarosan112
Sertésfej hidegen113
Sonka főve113
Sonkaszelet kisülve113
Sertés-galatin113
Malacpaprikás114
Disznósajt114
Hatodik szakasz115
Szárnyas állatok115
Levágásukról és tisztításukról115
Csirke-, kappan-, pulyka-, liba- és kacsahúsételek116
Csirke karfiollal116
Csirke tojással, habart mártással116
Csirkepaprikás tejföllel117
Csirkepörkölt tarhonyával117
Csirke forrázva118
Csirke tejföllel és citromszeletekkel118
Csirke paradicsommal118
Csirke zöldborsóval119
Csirke bajorosan119
Csirke biszkével (egressel)119
Csirke rizzsel119
Csirke hidegen120
Csirke majonézzel120
Csirke kapros lében120
Kappan mártással121
Kappan párolt káposztával121
Pulyka paprikásan121
Töltött pulyka121
Pulykamell kocsonyában (ászpikban)122
Szeletkék szárnyasmellekből122
Liba karfiollal122
Libaaprólék gombóccal122
Libaaprólék gombával123
Lúdmáj tejföllel123
Lúdmáj parmezán sajttal123
Lúdmáj kirántva124
Töltött libamell124
Párolt libamáj124
Liba füstölve125
Kacsa savanyúan125
Galamb petrezselyemmártással125
Galamb savanyúan125
Galambkotlett126
Galambpaprikás126
Galamb töltve126
Hetedik szakasz127
Vadak127
Fenyőmadár, fürj, fogoly, szalonka (snepf), fácán, vadlúd, vadkacsa, nyúl, őz és vadsertés elkészítéséről128
Fürj sülve128
Fürj rizzsel128
Fenyvesmadár128
Fenyvesmadarak nyárson sülve128
Fogoly sülve129
Káposztás fogoly129
Szalonka (snepf) sülve130
Szalonka párolva130
Fürj köntösben130
Fácán sülve131
Vadlúd sülve131
Vadkacsa sülve131
Vadkacsa savanyúan131
Nyúl sülve131
Nyúl paprikásan132
Nyúlaprólék132
Őzderék sülve132
Őzcomb sülve132
Vadsertéshús készítése133
Vaddisznófilé133
Nyolcadik szakasz134
Halak és más vízi állatok melegen és hidegen készítve134
A halakról általában134
Forrázott halak135
Halpaprikás szegediesen137
Halpaprikás más módon138
Kecsege forrázva138
Kecsege kocsonyázva138
Kecsege majonézzel franciásan139
Kecsege kisütve139
Potyka szalonnával139
Potyka kékre főve140
Potyka sóskamártással140
Potyka fasírozva140
Potyka kisütve141
Potyka marinírozva141
Süllő vajjal és burgonyával141
Süllő szárdellával141
Süllő majonézzel11
Harcsa káposztával142
Harcsa kirántva142
Harcsa Káprimártással142
Szalonnás csuka142
Csuka tejfölös tormával143
Csuka sülve143
Csuka töltve143
Angolna sütve144
Pisztráng sülve144
Kékre forrázott pisztráng144
Rántott pisztráng144
Ráchal145
Fogas mártással145
Magyar fogas145
Viza sülve146
Tőkehal sülve146
Kagyló forrázva146
Békacomb kirántva146
Rák főve147
Tengeri rákok147
Halsaláta147
Csigák147
Kilencedik szakasz149
Hideg-, melegtál és apró pástétomok149
Írósvajas tészta, melyet rendes pástétomokra használunk149
Hideg lúdmájpástétom149
Fácánpástétom hidegen150
Csirkepástétom151
Karfiolpástétom151
Pástétom főzelékkel151
Rizspástétom152
Sonkaszarvacskák teához152
Halpástétom152
Tizedik szakasz153
Kolbászok153
Fokhagymás kolbász153
Citromos kolbász153
Kolbász borjúhúsból154
Lúdmájkolbász154
Halkolbász154
Tizenegyedik szakasz155
Sültek (pecsenyék)155
Csirke sülve156
Csirke töltve156
Pulyka sülve157
Liba sülve157
Pirított liba strasbourgi módon157
Kacsa sülve158
Galamb sülve158
Borjúcomb sülve159
Borjúszügye sülve159
Bevont (glasszírozott) borjúszeletek159
Bárányhús sülve159
Bárányhús kirántva159
Szeletek (steak) disznócombból160
Bőrös pecsenye160
Sertéscomb sülve160
Vesepecsenye sülve160
Marhasült161
Egész malac sülve161
Tizenkettedik szakasz162
Saláták162
Friss zöldsaláta163
Öntött saláta töpörtővel163
Fejes saláta164
Hideg saláta164
Káposztasaláta töpörtővel164
Káposztasaláta164
Nyers káposztasaláta164
Uborkasaláta165
Spárgasaláta165
Karfiolsaláta165
Saláta zöldbabból165
Saláta szárazbabból166
Zellersaláta166
Burgonyasaláta166
Burgonyasaláta kocsonyába rakva166
Díszes saláta167
Paprikasaláta167
Saláták díszítésére fölszelt zöld és piros húsú paprika167
Saláták gyökerekből és főzelékekből168
Tizenharmadik szakasz169
Párolt gyümöcssaláták (kompótok)169
Meggybefőtt169
Barackbefőtt169
Őszibarackbefőtt169
Szilvabefőtt170
Birsalmabefőtt170
Körtebefőtt170
Almabefőtt170
Befőtt (kompót) almapéppel171
Befőtt vegyített (vegyes) friss gyümölcsből171
Vegyes befőtt aszalt gyümölcsből172
Töltöttnarancs-befőtt172
Tizennegyedik szakasz173
Tésztaneműek173
A meleg és hideg tésztákról173
Gyúrott (gyúrt) tészta készítése174
Túrós csusza174
Túrós metélt175
Mákos metélt175
Diós metélt175
Burgonyametélt175
Metélt túróval175
Tejfölös metélt sülve175
Gőzben főtt metélt176
Vaníliahaluska (-galuska)176
Párolt tejfölös haluska (-galuska)176
Sonkás tészta176
Sonkás tészta más módon177
Rizskása sonkával177
Túrós gombóc177
Szilvás gombóc177
Burgonyagombóc178
Zsemlyegombóc178
Túrós haluska (-galuska)178
Tojásos haluska (-galuska)179
Öntött perecek túróval179
Káposztás haluska (galuska)179
Tarhonya179
Tarhonya tejben179
Túrós barátfüle (derelye)180
Lekváros barátfüle180
Túrós tészta lerakva180
Töltött metélt181
Tejbe csurgatott181
Pirított liszt181
Pirított dara181
Mandolás pirított181
Palacsintatészta készítése182
Tejfölös palacsinta182
Királypalacsinta182
Francia palacsinta183
Palacsinta gőzben183
Palacsinta kavart mandolával183
Sonkás palacsinta184
Omelette184
Omelette tepsiben184
Töpörtős pogácsa185
Töpörtős pogácsa más módon185
Vajaspogácsa185
Finom kukoricamálé185
Kochok (felfújtak)186
Rum-(soufflé) koch186
Tutti-frutti (soufflé) koch186
Csokoládé- (soufflé) koch186
Schönbrunni koch187
Pesti koch187
Narancskoch187
Rizskoch gyümölccsel187
Meggykoch188
Birsalmakoch188
Cseresznyekoch188
Darakoch189
Barack-koch189
Mák-koch189
Diókoch189
Besamelkoch190
Habkoch190
Piskótakoch190
Földieperkoch190
Francia koch191
Koch vajasszarvasból (-kifliből)191
Gesztenyekoch191
Kávékoch192
Pudingok193
Angol puding193
Zsemlyepuding193
Égő (plum-) puding194
Rizspuding194
Királyfi-puding194
Almapuding195
Narancspuding195
Diópuding195
Burgonyapuding196
Kochokra és pudingokra való habok (chaudeau-k)196
Borhab (chaudeau (sodó))196
Vaníliahab196
Mandolahab196
Csokoládéhab197
Narancshab197
Meggyhab197
Rétesek197
Rétestészta készítése197
Diós rétes magyarosan198
Túrós rétes édesen198
Tejfölös rétes198
Almás rétes199
Meggyes rétes199
Szilvás rétes199
Szőlős rétes200
Mandolás rétes200
Csokoládérétes200
Rizskásás rétes200
Káposztás rétes201
Sonkás rétes201
Burgonyás rétes201
Gombás rétes202
Mákos rétes202
Kolbászrétes202
Édes káposztás rétes203
Csigarétes (régi erdélyi tészta)203
Élesztős tészták203
Az élesztős tészta készítéséről204
Teacipócskák206
Apostolkalács (brioche)206
Finom élesztős tészta206
Hideg élesztős tészta207
Élesztős tészta más módon207
Kavart élesztős tészta207
Közönséges élesztős tészta208
Kossuth-tészta208
Túrós lepény208
Szegedi tejfölös lepény209
Kapros-túrós lepény209
Tejfölös meggyes lepény209
Aranyhaluska (-galuska)210
Aranyhaluska (-galuska) más módon210
Bukta töltve211
Csehpimasz (talkedli)211
Csehpimasz (talkedli) burgonyából211
Gőzmetélt212
Ánizscipócskák212
Finom élesztős szarvacskák (kiflicskék)212
Finom habart kuglóf213
Finom kuglóf meggyel213
Közönséges kuglóf214
Császárkuglóf214
Habart darázsfészek215
Meggyes lepény215
Szilvás lepény216
Mandolás lepénykék216
Tejfölös lepények216
Magyar torta216
Mákos patkó (beugel, azaz bejgli)217
Diós patkó217
Mazsolás patkó218
Mandolás kenyér218
Jó magyar fonott kalács218
Kenyerek219
Szegedi házikenyér sütése219
Zsírban (olajban) sült tészták220
Farsangi fánk220
Farsangi fánk más módon222
Tejfölös fánk222
Tolófánk222
Krémfánk223
Rózsafánk223
Töltött szarvacskák223
Vízi veréb224
Kirántott burgonya224
Alma bundában224
Szegény lovagok224
Kirántott cseresznye225
Kirántott szilva225
Rizskolbászok csokoládéval 225
Akác- vagy bodzavirág kirántva225
Spanyol kenyér226
Darakolbászkák borral226
Rösztölt cseresznye227
Kirántott meggy227
Rántott aszalt szilva227
Birsalmakolbászka228
Meggykolbászkák228
Aszalt szilva bortésztával, úgynevezett "lakatos fickók"228
Íróvajas (vajas-) tészták228
Íróvajas (vajas) tészta, mindenfélére228
Iróvajas (vajas) tészta, más módon229
Mandolás pite230
Nőszeszély230
Diós szelet231
Szarvacskák (kiflicskék) írósvajas tésztából231
Írósvajas tésztaszelet231
Mandolafalatok írósvajas tésztából232
Leveles írósvajas tészta232
Berlini írósvajas tészta232
Pogácsa írósvajas tésztából232
Leveles töpörtős pogácsa233
Omlós tészták233
Omlós (porhanyó) tészta készítése233
Omlós tészta fahéjjal234
Omlós tészta főtt tojással234
Omlós tészta rummal234
Omlós tészta kavarva234
Almás pite omlós tésztából234
Diós szarvacskák (kiflicskék) omlós tésztából235
Cseresznyés mandolalepény235
Bajor tészta235
Rumtészta236
Meggylepény236
Meggylepény más módon236
Almás pite magasan237
Tizenötödik szakasz237
Torták237
Öntetek és mártalékok tésztákra237
A torták díszítéséről240
Mandolatorta240
Mandolatorta tejszínhabbal240
Citromtorta241
Narancstorta241
Mákos torta241
Óriás mogyorótorta242
Csokoládétorta242
Linzi torta243
Kavart linzi torta243
Grillázs244
Gesztenyetorta244
Jókai-torta245
Habart mandolatorta245
Diócsemege (krém-) torta245
Napóleon-torta246
Morzsatorta246
Almás torta246
Sacher-torta (az udvartól)247
Meggytorta247
Parázstorta248
Diós torta248
Stefánia torta248
Vaníliás torta tojás nélkül248
Apró torta gyümölccsel249
Apró torta málnahabbal249
Puncstorta250
Piskótatészták250
Babapiskóta250
Vert piskótatészta250
Vaníliás vagy piskótakenyér250
Kataláni kenyér250
Piskótatészta mandolával251
Piskótatekercs251
Piskótafánk251
Kétszersültek252
Komiszkenyér252
Tiroli kenyér252
Ánizskenyér252
Püspökkenyér252
Pozsonyi kétszersült253
Fejedelmi kenyér rummal253
Csokoládéívek253
Kis vaníliás ívek254
Igen ízletes mandolás rudacskák254
Párnacsücske tepsiben255
Mandolás sütemények, szeletek és ostyák255
Omlós tészta mandolával255
Cukros perecek255
Mandolás szeletek255
Teasütemény mandolából255
Mandolás perecek255
Mandolás koszorúk256
Vaníliás gyűrűk256
Vaníliás koszorú256
Szívek linzi tésztából256
Mandolaszarvacskák (kiflicskék)257
Mandolacsók257
Csokoládécsók vaníliával257
Fahéjas csók258
Spanyol habcsók258
Mogyorócsókocskák258
Gesztenyecsókocskák259
Ánizspereckék259
Krémszeletek259
Teaszeletek259
Cukorhabszeletek260
Ördög pilulái260
Omlós teasütemények260
Diós szeletek261
Linzi pogácsa261
Hercegi falatok261
Pörkölt mandola261
Gyümöcskenyér262
Szalámi262
Mézesbáblepény262
Csokoládékenyér263
Óriási habfánk263
Almaszelet pisztáciával263
Borított rizs264
Gesztenyetészta264
Diós sütemény264
Az ostyasütésről264
Hengerostyák265
Egyszerű ujjnyi hengerostyák265
Finom ujjnyi hengerostyák265
Fahéjas hengerostya266
Cukoröntet vagy jegedés (cukorjég) készítése266
Tizenhatodik szakasz269
Kocsonyák és parfék269
Utasítás az illatok és ízek készítésére, habokhoz, sodókhoz, krémekhez, kocsonyákhoz269
Az illatok és ízek vegyítése269
Málnakocsonya271
Csokoládékocsonya271
Citromkocsonya272
Kávékocsonya tejszínnel272
Mandolakocsonya272
Narancskocsonya273
Vaníliakocsonya273
Meggykocsonya274
Birskocsonya274
Kocsonyák befőzött nedvekből oly évszakban, melyben nincs friss gyümölcs275
Parfé készítésének módja275
Pain d'orange frappé (az udvartól)276
Vaníliaparfé276
Ananászparfé276
Mogyoróparfé276
Parfait de chocolade en surprise (az udvartól)277
Tizenhetedik szakasz278
Krémek és habok278
Vaníliakrém278
Diókrém278
Boszorkánykrém279
Mandolakrém279
Citromkrém279
Csokoládékrém279
Puncskrém280
Barna tejhab280
Tejhab földieperrel280
Dióhab281
Tizennyolcadik szakasz282
Fagylaltok282
A fagylaltról általában282
Ananászfagylalt283
Csokoládéfagylalt283
Vaníliafagylalt283
Tutti-frutti fagylalt284
Citromfagylalt284
Narancsfagylalt285
Földieperfagylalt285
Karamellfagylalt285
Tizenkilencedik szakasz286
Hideg és meleg italok286
Tejcsokoládé-ital286
Puncs286
Forralt vörösbor287
Forralt sör287
Püspök287
Krampampuli287
Sorbet287
Meggyvíz288
Huszadik szakasz289
Cukor-gyümölcsök289
A cukor készítéséről általában289
Meggy cukorban290
Sárgabarack cukorban291
Som cukorban291
Ringlotta (ringló) cukorban291
Piszke (egres) cukorban291
Sárgadinnye cukorban292
Füge cukorban292
Zöld dió cukorban292
Ecetes meggy cukorban293
Málna, eper és szeder cukorban293
Birsalmasajt293
Befőtt gyümölcsök294
Befőtt gyümölcs294
Narancs befőve295
Őszibarack befőve295
Cseresznye befőve295
Meggy befőve295
Sárgabarack befőve295
Ribiszke befőve296
Apró szegfűkörte befőve296
Som befőve296
Fekete cseresznye befőve296
Ringotta (ringló) befőve297
Magvaváló szilva befőve297
Piszke (egres) befőve297
Sárgadinnye befőve297
Zselék és lekvárok297
Zselék és kocsonyásodott nedvek díszítésére298
Ribiszkezselé299
Sárgabaracklekvár299
Ribiszkelekvár299
Málnalekvár299
Meggylekvár300
Birslekvár300
Málnalé300
Meggylé300
Ribiszkelé300
Gyümölcsnedvet (szörpöt) eltenni301
Ecetbe csinált gyümölcs és zöldség301
A készletek eltartásáról általában301
Gyümölcs rumban301
Meggy és cseresznye ecetben302
Sárga-, őszibarack és birsalma ecetben302
Zöldpaszuly (zöldbab) ecetben302
Tökkáposzta (főzőtök) ecetben302
Vízuborka (vizes uborka)303
Angol zöldség (mixed-pickles)303
Spárgát befőzni303
Uborka ecetben304
Zöldborsó szárítva304
Zöldbab befőve304
Zöldbab szárítva304
Kapor és sóska gőzben305
Paradicsom gőzben305
Paradicsom más módon305
Vörösrépa (cékla) ecetben306
Káposzta hordóban savanyítva306
Káposzta kovásszal savanyítva306
Fehérrépa hordóban306
Zöldség szárítva307
Zöldség homokba téve307
Karfiol télire307
Finom ecetek és mustár készítése307
Gyümöcsecet-ágy308
Jó borecet308
Lavendulaecet (Levendulaecet)308
Mustár készítése309
Betűrendes tárgymutató309
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv