1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Biblia

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 201 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Biblia a szerző első nagy életszakaszának, a gyermekkor élményeinek összegzése, bár nincsenek önéletrajzi vonatkozásai. Az író nem azonos hősével, csak figyelte és megmérte maga körül a világot, s mondanivalóját A Biblia főszereplőjére, Till Gyurira bízta.
A pince főhőse szánalmas, esett figura szűkös lehetőségekkel, mértéktelen vágyakkal. Így tengődik üres eszmények igézetében. Egy váratlan esemény szembesíti életei kisszerűségével, és feltámasztja benne az emberibb élet utáni reális vágyat. Első kísérlete azonban csúfos kudarcba fullad. Erkölcsi tartalékaiból nem futja többre - összeroppan. Szánandó esése vádat is tartalmaz. Nem határozottan, nem célra irányozhatóan, de az író érzékelteti: hőse sorsát nemcsak saját gyengesége idézte elő.

Tartalom

A Biblia5
A pince111

Nádas Péter

Nádas Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nádas Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv